ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσπάθεια συντονισμού της αντιπολίτευσης για τις απαγορεύσεις στο Πολυτεχνείο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχει σήμερα ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, στη σκιά των απαγορεύσεων των επετειακών εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο και τη 17 Νοέμβρη.

«Εν όψει του κλίματος διχόνοιας που καλλιεργεί η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, είναι στοιχειώδες δημοκρατικό καθήκον η μεταξύ μας συνεννόηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Τόνισε δε, ότι «ο ξέφρενος κυβερνητικός αυταρχισμός που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και θα οδηγήσει στην απο-νομιμοποίηση των μέτρων προφύλαξης των πολιτών από αυτήν».

«Με βαθιά ανησυχία για αυτές τις εξελίξεις, θα επικοινωνήσω σήμερα με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Απαγόρευση συναθροίσεων

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα το πρωί, 15 Νοεμβρίου, έως και το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου, απαγορεύονται σ' όλη την Ελλάδα οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με:

  • διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, τα οποία διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις 
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα, τα οποία παραβιάζουν την απαγόρευση, συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Οι παραπάνω αποφάσεις συνδέονται άρρηκτα με την τήρηση των έκτακτων μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, κάτι το οποίο ανακοίνωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, την περασμένη Πέμπτη, με αποτέλεσμα να έρθει σε σύγκρουση με τους επικεφαλής του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25. 

Εκκένωση του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή δε, ακολούθησε διπλή επιχείρηση της Αστυνομίας στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου, καθώς και στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, όπου πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 91 προσαγωγές και συλλήψεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αστυνομία και κυβέρνηση θα επιτρέψουν μόνο την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των κομμάτων κατα τη διάρκεια προκαθορισμένης ημέρας και ώρας.

Το Πολυτεχνείο θα παραμείνει κλειστό καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου, ενώ περιμετρικά έχουν ήδη αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS