Τραγωδία στον Εβρο: Πνίγηκε πυροσβέστης στην Αλεξανδρούπολη, ενώ πήγαινε να απεγκλωβίσει μαθητές

Τραγωδία στον Εβρο: Πνίγηκε πυροσβέστης στην Αλεξανδρούπολη, ενώ πήγαινε να απεγκλωβίσει μαθητές

Τη ζωή του έχασε πυροσβέστης, στις πλημμύρες στον Εβρο, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το e-evros.gr πυροσβέστης εντοπίστηκε νεκρός στον Απαλό του δήμου Αλεξανδρούπολης.Ο 46χρονος πυροσβέστης, ήταν οδηγός σε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής και στην προσπάθειά του να βγει από αυτό παρασύρθηκε και βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα πιο πέρα, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Πέτροβιτς μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Οπως είπε ο κ.Πέτροβιτς ο άτυχος πυροσβέστης παρασύρθηκε από τα νερά μέσα από το πυροσβεστικό του όχημα στον Απαλό ενώ πήγαινε ν’ απεγκλωβίσει μαθητές από κοντινό σχολείο.

Όλο το σώμα της πυροσβεστκής είναι σοκαρισμένο και όλα αυτά ενώ η βροχή συνεχίζεται και είναι έντονη σε όλη την περιοχή του Έβρου.

 

Πλημμύρισε ο Εβρος: Μεταφέραν νήπια με πυροσβεστικά -Απεγκλωβίστηκαν μαθητές δημοτικού [ βίντεο]
Το συμβάν έλαβε χώρα στο πλαίσιο των πλημμυρών που «χτυπούν» ολόκληρο τον Έβρο τις τελευταίες ώρες με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Στην περιοχή του Απαλού όπου και έχασε την ζωή του ο άτυχος πυροσβέστης εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα σε πλημμύρες καθώς νωρίτερα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απομάκρυνσης 21 μαθητών από το νηπιαγωγείο Απάλου και μαθητών του δημοτικού σχολείου.

Η επιχείρηση ασφαλούς μεταφοράς 21 μαθητών και 2 νηπιαγωγών από το πλημμυρισμένο νηπιαγωγείο στον Απαλό της Αλεξανδρούπολης Έβρου από δυνάμεις της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι.Όλα τα νήπια και οι δύο νηπιαγωγοί είναι καλά στην υγεία τους.

Απεγκλωβίστηκαν μαθητές του δημοτικού σχολείου στον Απαλό
Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Απαλού βρέθηκαν «εγκλωβισμένοι» για προληπτικούς λόγους στον δεύτερο όροφο του σχολείου λόγω πλημμύρας.

«Οι μαθητές έχουν ανέβει στον πρώτο όροφο του κτιρίου για προληπτικούς λόγους, για να μην ανέβει κι άλλο η στάθμη των υδάτων και αναμένουν εκεί μέχρι νεωτέρας», ανέφερε στο ThessToday ο δήμαρχος.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αλεξανδρούπολης ανέφερε :

«Την αναστολή λειτουργία του δημοτικού σχολείου Απαλού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση) που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, σήμερα, Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου του 2021. Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό θα παραμείνουν στο κτίριο μέχρι να υπάρξουν οι συνθήκες για την ασφαλή απομάκρυνσή τους».

Ωστόσο, ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς μαθητών του δημοτικού σχολείου Απαλού από το πλημμυρισμένο σχολείο τους σε ασφαλές σημείο.

Η μεταφορά τους γίνεται με λεωφορεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς την εκκλησία της περιοχής.

Στην επιχείρηση μεταφοράς βρίσκονται και συνδράμουν από την πρώτη στιγμή έμπειροι διασώστες του Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

Δείτε το βίντεο από την πλημμυρισμένη περιοχή και το νηπιαγωγείο:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ