Πέραμα: Τι αναφέρει το πόρισμα για την αιματηρή καταδίωξη -Τρεις αστυνομικοί έριξαν 32 από τις 38 σφαίρες

Πέραμα: Τι αναφέρει το πόρισμα για την αιματηρή καταδίωξη -Τρεις αστυνομικοί έριξαν 32 από τις 38 σφαίρες

Δραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση, τη λειτουργία και την επικοινωνία της Αμεσης Δράσης αναμένεται να εξαγγείλει τη Δευτέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά τα όσα έγιναν στο Πέραμα.

Από νωρίς σήμερα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, παρέδωσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για το αιματηρό περιστατικό καταδίωξης που σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα καταγράφει σοβαρές ελλείψεις και ουσιαστικές αστοχίες, οι οποίες αποτυπώθηκαν στον τρόπο που λειτούργησαν οι αστυνομικοί που καταδίωκαν το κλεμμένο αυτοκίνητο στο Πέραμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις από τους επτά αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση έριξαν τις 32 από τις συνολικά 38 σφαίρες.

Οι εν λόγω αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, είναι οι νεότεροι σε ηλικία και οι λιγότερο εκπαιδευμένοι, που αντέδρασαν με πιο σπασμωδικό τρόπο, όπως αποδείχθηκε.

Η έκθεση περιγράφει προβλήματα στην επικοινωνία του κέντρου με την Αμεση Δράση, με συνέπεια την ελλιπή συνολική εικόνα, καθώς και την απουσία επικεφαλής στο κέντρο της Άμεσης Δράσης τη στιγμή της επιχείρησης.

Με βάση όλα αυτά, ο κ. Θεοδωρικάκος αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα μέτρα για την πιο εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Αμεσης Δράσης.


Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα έχασε τη ζωή του στο Πέραμα ένας νεαρός Ρομά από πυρά αστυνομικών. Χθες, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους τόσο τους επτά αστυνομικούς όσο και τους ανήλικους Ρομά, που ενεπλάκησαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που οδήγησε στον θάνατο του 20χρονου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS