Κιβωτός του Κόσμου: Παραπομπή του π. Αντώνιου για σεξουαλικές πράξεις κατά ανήλικων αγοριών ζητά ο εισαγγελέας

Κιβωτός του Κόσμου: Παραπομπή του π. Αντώνιου για σεξουαλικές πράξεις κατά ανήλικων αγοριών ζητά ο εισαγγελέας

Την παραπομπή του π. Αντώνιου στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν καταγγελίες για ασέλγεια σε βάρος δύο ανηλίκων ζητεί ο εισαγγελέας Δημήτρης Νομικός.

Στην πολυσέλιδη πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ο εισαγγελικός λειτουργός σημειώνει ότι «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής, ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορουμένου για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Η πρόταση παραπομπής αφορά τις καταγγελίες δύο πρώην ανήλικων φιλοξενούμενων στην «Κιβωτό».

Ο εισαγγελέας σημειώνει ότι οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό» και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι.

Επιπλέον, ο κ. Νομικός εισηγείται τη διατήρηση των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ.

Στην εισαγγελική πρόταση περιγράφονται αναλυτικά οι καταγγελλόμενες πράξεις που φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2022.

Εισαγγελέας: «Ο πατήρ Αντώνιος εκμεταλλευόταν τα παιδιά σε εκδρομές και μπάνια»

Ο πατήρ Αντώνιος, κατά τον εισαγγελέα, φέρεται να εκμεταλλευόταν τις δραστηριότητες της «Κιβωτού του Κόσμου», όπως τα θαλάσσια μπάνια και τις εκδρομές που πραγματοποιούνταν.

Στην εισαγγελική πρόταση για τον πρώτο καταγγέλλοντα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ο δράστης προέβη στις πράξεις αυτές για να διεγείρει και να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή και επιθυμία του, προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας του ανήλικου. Ο κατηγορούμενος εκδήλωσε την παραβατική συμπεριφορά του για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, στην δομή της Κιβωτού, όταν μεταφέρθηκε εκεί ο ανήλικος κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο του 2020 έως Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Ο δράστης σε διαφορετικά χρονικά σημεία, κατά την παραμονή του στην ανωτέρω δομή, ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του ανήλικου με σκοπό την σεξουαλική του ικανοποίηση, καθώς, κατά την διάρκεια περιπάτων που πραγματοποιούσαν μόνοι τους στον κήπο της δομής, του εθώπευε τα οπίσθια πάνω από τα ρούχα, ενώ εξ αφορμής θαλάσσιων μπάνιων στις παραλίες της Καλαμάτας (κυρίως βραδινές ώρες) έβαζε το χέρι μέσα στο μαγιό του ανήλικου».

Παρόμοια περιστατικά, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, συνέβησαν και όταν ο ανήλικος διέμενε σε δομές των Αθηνών και του Βόλου.

Αναφορικά με την καταγγελία του δεύτερου ανήλικου, το 2022, στην Πωγωνιαννή Ιωαννίνων, ο εισαγγελέας αναφέρει για τον π. Αντώνιο: «Με διάφορους τρόπους, στα πλαίσια της προσωπικής επικοινωνίας που είχε με τον ανήλικο, ενήργησε επανειλημμένα γενετήσιες πράξεις για να διεγείρει και να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του, προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας του ανήλικου».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ