Ο ρόλος των νέων στον κορονοϊό: 23 χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων στις Κυκλάδες

Ο ρόλος των νέων στον κορονοϊό: 23 χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων στις Κυκλάδες

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα χθες Τρίτη 25/8 παρατηρήθηκε μειωμένος αριθμός νέων κρουσμάτων, κάτω από το όριο των 200, ωστόσο αυτό που υπογραμμίζουν οι λοιμωξιολόγοι είναι πως τα πράγματα παραμένουν δύσκολα και πως δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγιορκίνης ζήτησε «να μην μας ξεγελάσει η μικρή ανάσχεση του δεύτερου κύματος» αφού στην πραγματικότητα «η πανδημία σιγοβράζει».

Σημειώνεται ότι η καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα θα γίνεται πλέον δύο φορές της εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με τη συμμετοχή του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Μόλις 23 χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων στις Κυκλάδες

Μια ακόμα πιο ανησυχητική είναι η είδηση πως ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων από κορονοϊό στις Κυκλάδες είναι μόλις τα 23 έτη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, εξήγησε πως «ένα μεγάλο μέρος της μετάδοσης γίνεται σε συμπεριφορές που αφορούν τους νέους».

«Ένα μεγάλο μέρος της μετάδοσης γίνεται σε συμπεριφορές που αφορούν τους νέους… Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσουμε πόσοι ασυμπτωματικοί κυκλοφορούν, άκουσα τον κ. Μαγιορκίνη ότι είναι λιγότεροι από το Μάρτιο, εγώ θα διαφωνήσω, εγώ εκτιμώ είναι πολύ περισσότεροι οι ασυμπτωματικοί» είπε ο καθηγητής.

«Κυκλοφορούν πάρα πολλοί νέοι που είναι θετικοί δεν το ξέρουν γιατί έχουν ελαφρά ή καθόλου συμπτώματα. Αυτούς που ταυτοποιήσαμε είναι πολύ χαμηλότερης ηλικίας από τους παλαιούς γι’ αυτό και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όπως και οι διασωληνωμένοι δεν αποτελούν ακριβή παράγοντα για την εκτίμηση των κρουσμάτων… Έχουν απομονωθεί οι περισσότεροι ηλικιωμένοι έχουν ή είχαν μείνει πολύ ελεύθεροι οι νέοι με μεγάλη μετάδοση» επισήμανε ο καθηγητής.

Για τα 168 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σχολίασε ότι «αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι έχουμε σταθεροποίηση… Έξι με επτά μέρες είχαμε γύρω στα 250 με 200 κρούσματα, μετά δυο μέρες 80 με 100 κρούσματα λιγότερα μετά τα μέτρα που λήφθηκαν, αυτό υποδηλώνει σταθεροποίηση. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν θα έχουμε τάσεις μείωσης».

168 χθες Τρίτη 25/8 τα κρούσματα - 244 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ανέρχεται πλέον σε 244. Χθες ανακοινώθηκαν 168 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.987. 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Αναλυτικότερα πού εντοπίστηκαν τα χθεσινά κρούσματα:

20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

45 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 6 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

24 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 4 εκ των οποίων συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

1 στην Π.Ε. Αργολίδας

2 στην Π.Ε. Αχαΐας

1 στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 στην Π.Ε. Εύβοιας

4 στην Π.Ε. Ημαθίας

10 στην Π.Ε. Ηρακλείου

1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων

3 στην Π.Ε. Καβάλας

1 στην Π.Ε. Κέρκυρας

1 στην Π.Ε. Κιλκίς

2 στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή και 1 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της

χώρας

8 στην Π.Ε. Κυκλάδων

1 στην Π.Ε Λάρισας

6 στην Π.Ε. Λασιθίου

12 στην Π.Ε. Λέσβου

2 στην Π.Ε Μαγνησίας

1 στην Π.Ε Ξάνθης

6 στην Π.Ε Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

2 στην Π.Ε. Πιερίας

1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου

3 στην Π.Ε. Ροδόπης

3 στην Π.Ε. Τρικάλων

3 στη Π.Ε Χανίων

1 κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS