Νέα καταγγελία: Απαράδεκτη αντιμετώπιση δύο κακοποιημένων γυναικών σε αστυνομικό τμήμα

Νέα καταγγελία: Απαράδεκτη αντιμετώπιση δύο κακοποιημένων γυναικών σε αστυνομικό τμήμα

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη όσα έρχονται στο «φως» για τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην συντροφό της, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Μάλιστα, δύο περιστατικά γυναικών Ρομά που βίωσαν κακοποιητική συμπεριφορά και είχαν απαράδεκτη αντιμετώπιση από αστυνομικά τμήματα, κατήγγειλε η νομικός Χριστίνα Χαλιλοπούλου, μιλώντας στο MEGA, με αφορμή τη δολοφονία της άτυχης Κυριακής.

«Η αντιμετώπιση ήταν απαράδεκτη» ανέφερε η νομικός και συνέχισε: «Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε έλλειψη εκπαίδευσης των αστυνομικών ή απλά σε κάποια στερεότυπα που ενδεχομένως ο καθένας από εμάς κουβαλάει, αλλά η αντιμετώπιση ήταν ότι: ‘’αυτά, στη δική σας την κοινότητα (σ.σ. Ρομά) είναι συχνά φαινόμενα’’».

Επίσης, κατήγγειλε πως 28χρονη μητέρα κάλεσε από την οικία της στο Μενίδι περιπολικό γιατί βίωνε κακοποιητική συμπεριφορά, αλλά το περιπολικό δεν έφτασε ποτέ. Αυτό συνέβη πριν από δύο χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, η νομικός και διεθνολόγος ανέδειξε τη σημασία εκπαίδευσης, τονίζοντας είναι πολύ λίγα τα 18 πανελλαδικά τμήματα που υπάρχουν από το 2017 μέχρι και σήμερα, για τη διαχείριση τέτοιων περιστατικών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ