Νέα ΕΔΕ για την αναισθησιολόγο Νεκταρία Πολάκη: Η ξαδέλφη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται για εξαφάνιση οπιούχων αναλγητικών

Νέα ΕΔΕ για την αναισθησιολόγο Νεκταρία Πολάκη: Η ξαδέλφη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται για εξαφάνιση οπιούχων αναλγητικών

Σύμφωνα με τον νοσηλυευτή η ναρκωτική ουσία που ήταν μέσα σε φιαλίδιο εξαφανίστηκε όταν η αναισθησιολόγος έμεινε μόνη της για λίγα λεπτά στην αίθουσα.


Στο προσκήνιο βρίσκεται ξανά το όνομα της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη, ξαδέλφης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη αυτή τη φορά για την εξαφάνιση οπιοειδών αναλγητικών.

Ειδικότερα, όπως γίνεται γνωστό από τον διοικητή του «Βενιζέλειου» νοσοκομείου διατάχθηκε ΕΔΕ που αφορά την εξαφάνιση σκευασμάτων οπιοειδών αναλγητικών, που ήταν χρεωμένα στο όνομα της ξαδέρφης του Πολάκη. Τα περιστατικά της εξαφάνισης των σκευασμάτων έγιναν κατά την προετοιμασία ασθενών πριν περάσουν την πόρτα των χειρουργείων.

Άλλη μία φορά εμπλεκόμενη

Υπενθυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η αναισθησιολόγος έχει εμπλοκή σε τέτοιου τύπου περιστατικό, καθώς και το Μάιο του 2015 ενεπλάκη στην υπόθεση κλοπής φαρμάκων από το ΠΑΓΝΗ, όπου και εργαζόταν. Μετά την ΕΔΕ που είχε πραγματοποιηθεί για την κλοπή φαρμάκων, σύστησαν στην Νεκταρία Πολάκη τη λήψη θεραπείας από εξειδικευμένα προγράμματα, καθώς όπως φάνηκε από ήταν εξαρτημένη χρήστης οπιούχων σκευασμάτων.

Παράλληλα, το όνομά της εμπλέκεται και στον τραγικό θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, σε χειρουργείο ρουτίνας για να αφαιρεθούν κρεατάκια από τη μύτη του μικρού κοριτσιού. Η Νεκταρία Πολάκη έπειτα από ΕΔΕ τον Απρίλιο του 2018 αρνήθηκε κάθε κατηγορία που την ενέπλεκε στο θάνατό του 4χρονου κοριτσιού και συγκεκριμένα , για βαριά ιατρική αμέλεια, για παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων και για τη μη ορθή χρήση αδρεναλίνης όσον αφορά την χορηγούμενη δοσολογία.

Τελικά, η Νεκταρία Πολάκη κρίθηκε ένοχη για ιατρική αμέλεια και της επιβλήθηκε στέρηση μισθού για έξι μήνες, ενώ παράλληλα για δύο χρόνια δε θα μπορούσε να ανελιχθεί εργασιακά στον επαγγελματικό της κλάδο.

Τα περιστατικά που οδήγησαν σε νέα ΕΔΕ την Πολάκη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μega, έγγραφα μαρτυρούν ην διενέργεια ΕΔΕ στις 14 Ιανουαρίου του 2022, εις βάρος της Νεκταρίας Πολάκη.

Σύμφωνα με την αναφορά των συμβάντων στο αναισθησιολογικό τμήμα, στις 30/12/2021 η προϊσταμένη του Αναισθησιολογικού ενημερώθηκε για το παρακάτω συμβάν:

«Νοσηλεύτρια βρήκε μία χρησιμοποιημένη βελόνα ινσουλίνης (με καπάκι) και ίχνη αίματος πάνω στον νιπτήρα της τουαλέτας που βρίσκεται στον χώρο του χειρουργείου. Ο ειδικευόμενος Ιατρός Αναισθησιολογίας ρώτησε που βρίσκεται το υπόλοιπο της μορφίνης που είχε ανοιχτεί για το περιστατικό και η Νεκταρία Πολάκη του απάντησε ότι είχε απορριφθεί. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας η κ. … είδε την Νεκταρία Πολάκη να τοποθετεί διακριτικά μία σύριγγα στη τσέπη του παντελονιού της. Στη συνέχεια, καθώς η κ. Πολάκη αποχωρούσε εθεάθη να απορρίπτει και πάλι με διακριτικό τρόπο μία σύριγγα χωρίς βελόνη στον κάδο απορριμμάτων».

Η αναφορά συμβάντων περιλαμβάνει και δεύτερο περιστατικό στις 2/1/2022 και πάλι στο χειρουργείο. «Νοσηλευτής του αναισθησιολογικού αναρρόφησε σε σύριγγα ένα Fentanyl για εισαγωγή ασθενούς στην αναισθησία. Στην συνέχεια είδε άλλα δύο φιαλίδια ανοιγμένα χωρίς το περιεχόμενο και δίπλα μία σύριγγα. Όπως του είπε η κ. Πολάκη τις είχε αναρροφήσει η ίδια στον ασθενή κατά την απουσία του».

Παράλληλα, δεν αποτελεί το μοναδικό περιστατικό που έλαβε χώρα στις 2/1, καθώς σύμφωνα με τον νοσηλυευτή η ναρκωτική ουσία που ήταν μέσα σε φιαλίδιο εξαφανίστηκε όταν η αναισθησιολόγος έμεινε μόνη της για λίγα λεπτά στην αίθουσα.

Η ίδια υποστήριξε ότι την χρειαζόταν ο ασθενής, ο οποίος όμως λίγα λεπτά πριν ήταν αιμοδυναμικά σταθερός. Πάντως ο γιατρός στον οποίο ανατέθηκε η ΕΔΕ ζήτησε την απαλλαγή του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους και η υπόθεση κοινοποιήθηκε σε νέο πρόσωπο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS