Tέμπη: Σε εξέλιξη η ΕΔΕ για την άδεια του επιθωρητή ΟΣΕ - Τι απαντά ο γιατρός

Tέμπη: Σε εξέλιξη η ΕΔΕ για την άδεια του επιθωρητή ΟΣΕ - Τι απαντά ο γιατρός

Λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, διενεργείται ΕΔΕ για την αναρρωτική άδεια ενός μήνα που χορηγήθηκε στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διέταξε ΕΔΕ για την υπόθεση, καταγγέλλοντας ότι ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, Νίκος Χαυτούρας, που εμπλέκεται στην αναρρωτική, είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον υπουργό, τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα. Ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι θα τεθούν σε αργία όσοι εμπλέκονται εφόσον προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία για την υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι ο επιθεωρητής τέθηκε ήδη σε αργία μέχρι τη διερεύνηση της καταλληλόλητας και επιλογής του σταθμάρχη για υπηρεσία στον σταθμό της πόλης.

Η τοποθέτηση Χαυτούρα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Βόλου, ο γιατρός επιμελητής της Νευροχειρουργικής που φέρεται να υπέγραψε την αναρρωτική ανέφερε πως έδωσε την άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας κατόπιν του παραπεμπτικού που φέρεται να υπέγραψε ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου με διάγνωση «έντονη οσφυαλγία στη μέση».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Χαυτούρας επιβεβαίωσε πως πράγματι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο επιθεωρητής, αλλά, επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο και επειδή γνώριζε παλαιότερο πρόβλημα υγείας και επειδή εμφανώς κούτσαινε, τον παρέπεμψε για έλεγχο στον γιατρό, ο οποίος υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.

Ο Νίκος Χαυτούρας διέψευσε μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι έδωσε εντολή για την αναρρωτική, ενώ επέμενε ότι η αναρρωτική δεν φέρει το όνομά του. Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής λέει πως ο επιθεωρητής εξετάστηκε από τον γιατρό και ότι όλα είναι στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας.

Μιλώντας αργότερα στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, υποστήριξε ότι ο ίδιος είδε έναν άνθρωπο που ήταν χάλια και τον παρέπεμψε στα εξωτερικά ιατρεία λέγοντας πως ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, σημειώνοντας πως ο ίδιος βάλλεται γιατί είναι πολιτικός στόχος.

«Πινγκ πονγκ» ευθυνών

Ο υπουργός Υγείας, ανέθεσε τη διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης στην 5η ΥΠΕ στον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Γιάννη Ντόκο. Ο επιμελητής-νευροχειρουργός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να μην εξέτασε τον επιθεωρητή πριν υπογράψει την άδεια.

Ο σιδηροδρομικός δεν εξετάστηκε ποτέ από κανέναν γιατρό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου και δεν έχει καταγραφεί στη λίστα του ΤΕΠ.

Χθες το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι το όνομά του έχει καταχωριστεί στις λίστες των «υπεράριθμων» που έσπευσαν να επισκεφθούν τον επιμελητή στα εξωτερικά ιατρεία την περασμένη Πέμπτη. Να σημειωθεί πως στα εξωτερικά ιατρεία οι ασθενείς εξετάζονταν κατόπιν ραντεβού, ενώ τα έκτακτα περιστατικά παραλαμβάνονται αποκλειστικά από το ΤΕΠ.

Ο επιμελητής γιατρός φέρεται να είπε -στο πλαίσιο της ΕΔΕ- ότι ο επιθεωρητής μετέβη απευθείας στον διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής, ο οποίος, επειδή δεν είχε εξωτερικό ιατρείο την περασμένη Πέμπτη, με παραπεμπτικό που υπέγραψε και στο οποίο φέρεται να επισημαίνει ότι ο επιθεωρητής υποφέρει από «οσφυαλγία και είναι χρόνιο το πρόβλημά του», ζητούσε από τον νευροχειρουργό να του χορηγήσει αναρρωτική άδεια ενός μήνα. «Το έκανα “καλή τη πίστει”, αφού μου το ζήτησε ο διευθυντής μου που είπε ότι τον εξέτασε», φέρεται να είπε ο γιατρός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS