«Κραυγή» από τους εργαζομένους της εστίασης: Eίμαστε σε άτυπο lockdown

«Κραυγή» από τους εργαζομένους της εστίασης: Eίμαστε σε άτυπο lockdown

Mε απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θοδωρή Σκυλακάκη, καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις ένταξης στα μέτρα στήριξης καλλιτεχνών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, δικαιούχων αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Ιανουάριο 2022.

Ειδικότερα:

Δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Ιανουάριο 2022 είναι οι καλλιτέχνες και επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι έως και την 10.01.2021 στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα: artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως καλλιτέχνες, μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές, ηλεκτρολόγοι, τεχνικοί, DJ, κ.ά.

Αναλυτικότερα, οι δικαιούχοι είναι οι εξής:

1.Οι καλλιτέχνες είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης των 534 ευρώ για τον Ιανουάριο 2022 εφόσον:

α) δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε κάποιον εργοδότη, κατά τη διάρκεια του μήνα αυτού,
β) δεν είναι δικαιούχοι και έλαβαν ή λαμβάνουν ή θα λάβουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για το ανωτέρω χρονικό διάστημα και
γ) δεν λαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από οποιαδήποτε αιτία.

2.Προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση οι καλλιτέχνες υποβάλλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για τον μήνα Ιανουάριο 2022 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση εργοδότη. Εκεί δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

3.Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού πραγματοποιείται κατόπιν διασταύρωσης και ελέγχου των στοιχείων που τηρούνται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, στον ΟΑΕΔ και στους συναρμόδιους φορείς, σε σχέση με τις υποβληθείσες υπεύθυνες δηλώσεις.

«Είμαστε σε άτυπο lockdown»

Το απανωτό σπάσιμο ρεκόρ των κρουσμάτων οδήγησε σε νέα αυστηρά μέτρα τα οποία πλήττουν τον τομέα της εστίασης. Ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, έκανε λόγο για άτυπο lockdown και τόνισε την αδυναμία της κυβέρνησης να στηρίξει τον κλάδο.

«Είμαστε σε ένα άτυπο lockdown. Η κυβέρνηση δεν είχε το θάρρος σε οικονομικό επίπεδο να στηρίξει τον κλάδο. Οι περιορισμοί αυξήθηκαν και στους εσωτερικούς χώρους, μειώθηκε στο 60% της δυναμικότητας των επιχειρήσεων του κλάδου. Το ωράριο και η έλλειψη μουσικής θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση της κίνησης και αυτό έχει καταστροφικές συνέπειες στον κλάδο».

Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, ο κλάδος έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS