Κορωνοϊός: Σχέδιο για άνοιγμα εστίασης-λιανεμπορίου από την 1η Δεκεμβρίου

Κορωνοϊός: Σχέδιο για άνοιγμα εστίασης-λιανεμπορίου από την 1η Δεκεμβρίου

Για το σενάριο, αν και αισιόδοξο, του ανοίγματος της εστίασης αλλά και του λιανεμπορίου από την 1η Δεκεμβρίου μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο πότε, αλλά και στο πώς θα ανοίξει ξανά η αγορά μετά το lockdown, ο κ. Παπαθανάσης υποστήριξε πως από την 1η Δεκεμβρίου σχεδιάζεται το άνοιγμα της αγοράς, αρχικά με το λιανεμπόριο και την εστίαση.

Δεν μπορεί να ανοίξει η αγορά χωρίς μέτρα

Παράλληλα εξήγησε ότι η κατάσταση φαίνεται ότι σταθεροποιείται και θα υπάρξει μια σοβαρή μείωση της διασποράς, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν και εναλλακτικά σχέδια. Κανείς δεν είπε ότι θα ανοίξουμε την αγορά χωρίς αυστηρά μέτρα ή πριν την 1η Δεκεμβρίου, εμείς ακούμε την επιστημονική γνώση, μας είπαν 3 εβδομάδες, 3 εβδομάδες εφαρμόζουμε, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Η επανεκκίνηση της αγοράς θα γίνει με το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι το σχέδιο θα βασίζεται στην εμπειρία της άνοιξης, οπότε η επανεκκίνηση έγινε με το άνοιγμα αρχικά των μικρών καταστημάτων, μια εβδομάδα μετά το λιανικό εμπόριο, σε δύο εβδομάδες ξεκίνησε η εστίαση και στις τρεις εβδομάδες, άνοιξαν οι εσωτερικοί χώροι.

Τόνισε ότι στην παρούσα φάση μπορεί να υπάρξει σύμπτυξη της επανεκκίνησης με αυστηρά μέτρα και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους.

Ανοιχτά καταστήματα και SMS

Στην ερώτηση εάν θα έχουμε ανοιχτά καταστήματα και υποχρέωση αποστολής SMS για την μετακίνηση των πολιτών, είπε ότι αυτό θα απαντηθεί την τελευταία εβδομάδα. Τόνισε ότι αυστηρότερα μέτρα μπορεί να εφαρμοστούν σχετικά με την πυκνότητα των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα, στην εστίαση ή στα εμπορικά κέντρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS