ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως: Δεν έχουμε καμία εισήγηση για κλείσιμο σχολείων προς το παρόν

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τόνισε πως δεν υπάρχει προς το παρόν, εισήγηση για κλείσιμο των σχολείων.
«Αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων, παρακολουθούμε βήμα-βήμα τις εξελίξεις, είμαστε σε τακτικοί επικοινωνία μαζί τους και πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις», δήλωσε η υπουργός μιλώντας στο MEGA ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα -για την ώρα- κλεισίματος των σχολείων.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως η απόφαση που έχει ληφθεί για τα σχολεία και είναι τώρα σε ισχύ, πάρθηκε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Αυτός είναι ο λόγος, όπως είπε, που λειτουργούν όλα τα σχολεία στη χώρα με εξαίρεση τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές. Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως απεύθυνε έκκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείου να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στο edu.testing.gov.gr ώστε να κάνουν δωρεάν για κορωνοϊό.

Κεραμέως: «Νομοσχέδιο κοινής λογικής, διορθώνει παθογένειες δεκαετιών»
Σχετικά για το νομοσχέδιο και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σήμερα και τις προηγούμενες ημέρες, απάντησε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο κοινής λογικής, το οποίο έρχεται να διορθώσει παθογένειες δεκαετιών. «Θεωρούμε φυσιολογικό να εισάγεται κάποιος στο Πανεπιστήμιο με βαθμό 0,6;», διερωτήθηκε η υπουργός και πρόσθεσε: «Επιτρέποντας το τον παραπλανούμε. Άρα λοιπόν το νομοσχέδιο θεσπίζει ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής. Ενισχύει τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια».

Τέλος, κατέληξε λέγοντας: «Στόχος είναι να δώσουμε στα εξαιρετικά μας πανεπιστήμια αυτό που δεν έχουν: το ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αρμόζει».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS