Κλειστά τα Δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί μέχρι 30 Νοεμβρίου

Κλειστά τα Δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί μέχρι 30 Νοεμβρίου

Κλειστά θα είναι πλέον όλα τα σχολεία, μιας και η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι μπαίνει «λουκέτο» στα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Τα σχολεία θα κλείσουν από τη Δευτέρα 16/11.

Ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα ειδικά σχολεία, ενώ τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν κλείσει μετά από την ανακοίνωση ότι η χώρα μπαίνει σε lockdown.

Οι μαθητές επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση, ενώ ειδική μέριμνα έχει ληφθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και για τις άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς υπαλλήλους του δημοσίου.


Συγκεκριμένα στη σχετική εγκύκλιο αναφέρεται:

«Δεδομένης της εξέλιξης της πανδημίας και συνεπεία αυτής της πλήρους αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων στο πλαίσιο αντιμετώπισης και περιορισμού της διασποράς του COVID-19, για όσο διάστημα διαρκεί αυτή, υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ οι διατάξεις του άρθρου 5 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν.4682/2020, όπως εν συνεχεία τροποποιήθηκε και ισχύει, και στις οποίες προβλέπεται, υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις, η χορήγηση στους γονείς υπαλλήλους άδειας ειδικού σκοπού ή της διευκόλυνσης του μειωμένου ωραρίου που προβλέπεται στην παρ. 4 του ίδιου άρθρου.

Στις περιπτώσεις αυτές και υπό τις συνθήκες της πανδημίας, οι οποίες καθιστούν σχεδόν αδύνατη πλέον την χορήγηση αδειών λόγω εξάντλησης αυτών, οι Υπηρεσίες θα προβαίνουν, εφόσον το επιθυμεί ο υπάλληλος γονέας, στην κατά προτεραιότητα παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, όπου αυτό είναι εφικτό βάσει των καθηκόντων που ασκεί ο/η υπάλληλος ή στην εκ περιτροπής παροχή εργασίας».
Πώς θα χορηγείται η άδεια ειδικού σκοπού

Υπενθυμίζεται ότι η άδεια ειδικού σκοπού αποτελεί ένα ειδικό σχήμα άδειας τριών ημερών που ακολουθείται από τη χορήγηση μίας ημέρας ετήσιας κανονικής άδειας, σχήμα το οποίο επαναλαμβάνεται κυκλικά ανά τέσσερις ημέρες. Αναλυτικότερα,

  • οι δύο πρώτες ημέρες χορηγούνται με αποδοχές από τον εργοδότη,
  • η τρίτη ημέρα επιδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό και
  • η τέταρτη ημέρα αφαιρείται από την ετήσια κανονική άδεια του εργαζομένου. Το σχήμα αυτό επαναλαμβάνεται κυκλικά, σύμφωνα με την αίτηση του εργαζομένου, κατά το διάστημα της προσωρινής αναστολής λειτουργίας της εν λόγω σχολικής ή μονάδας φροντίδας του παιδιού.

Υπενθυμίζεται πως το γεγονός επιβεβαίωσε νωρίς το πρωί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε, 15 μέλη της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και των Επιδημιολόγων εισηγήθηκαν το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και 8 πρότειναν να περιοριστούν μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση λαμβάνει πάντα υπόψιν της τις εισηγήσεις των επιστημόνων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS