Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τον καθοδηγητή του 18χρονου -30 με 40 ετών, ενεργό στέλεχος της κερκίδας

Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τον καθοδηγητή του 18χρονου -30 με 40 ετών, ενεργό στέλεχος της κερκίδας

Τα ίχνη του καθοδηγητή, του ανθρώπου που έδωσε την ναυτική φωτοβολίδα και τού έδειξε -όπως υποστηρίζει ο 18χρονος- πώς να την χρησιμοποιεί, αναζητά η ΕΛΑΣ ψάχνοντας τους δράστες της επίθεσης στον αστυνομικό που δίνει μάχη για τη ζωή του.

Ο 18χρονος υποστηρίζει ότι δεν είναι οργανωμένος οπαδός, ότι δεν έχει ξανασυμμετάσχει σε επεισόδια και ότι υπήρξε ένα τουλάχιστον άτομο στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» που ενήργησε ως καθοδηγητής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος ο οποίος πήρε αναβολή να καταθέσει την Παρασκευή, υποστήριξε στους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ ότι το που του είπε να βγουν από το γήπεδο κ να επιτεθούν στα ΜΑΤ ήταν μαζί του στις κερκίδες του Μελίνα Μερκούρη. Υποστήριξε ωστόσο ότι δεν τον γνωρίζει. Υποστηρίζει ακόμη ότι το ίδιο αυτό άτομο ήταν αυτός που τού έδωσε τα πολεμοφόδια τα οποία φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν αποθηκευμένα εκτός γηπέδου.

Ο 18χρονος φέρεται ακόμη να είπε στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ότι πριν πάει στο γήπεδο υπήρχε η αίσθηση ότι θα επιτεθούν στα ΜΑΤ.

Οσον αφορά το πώς κινήθηκε το άτομο αυτό που ενήργησε ως καθοδηγητής του μετά τα επεισόδια, ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν μπήκε στο γήπεδο, αλλά έφυγε από την περιοχή.

Τραυματισμός αστυνομικού -Τι υποστήριξε ο 18χρονος συλληφθείς

Κατά τους ισχυρισμούς του 18χρονου ο φερόμενος καθοδηγητής του είναι ηλικίας από 30 έως 40 και παρότι δεν τον γνωρίζει, τον έχει ξαναδεί. Υποστήριξε μάλιστα πως το άτομο αυτό ήταν που ξεκίνησε τα επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος καθοδηγητής φαίνεται ότι είναι ενεργό στέλεχος της κερκίδας. Οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του φέρεται να εκτείνονται στην ευρύτερη περιοχή του Ρέντη. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι πρόκειται για πρόσωπο που έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν.

Εκτιμούν ωστόσο ότι δεν είναι ο μόνος και ότι υπάρχουν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, ενδεχομένως να παρακίνησαν ή και να ενήργησαν ως καθοδηγητές, στον κύκλο των οργανωμένων οπαδών.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1και αναφερόμενη στον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη, τόνισε ότι «έχουμε τον δράστη της επίθεσης στα χέρια μας και βάσει των στοιχείων ελπίζουμε ότι σύντομα θα φτάσουμε στα ίχνη και των υπόλοιπων εμπλεκομένων».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ