Επεισόδια στου Ρέντη: Νέο αποκαλυπτικό βίντεο - Χούλιγκαν ρίχνουν φωτοβολίδες στους αστυνομικούς και ξαναμπαίνουν στο γήπεδο

Επεισόδια στου Ρέντη: Νέο αποκαλυπτικό βίντεο - Χούλιγκαν ρίχνουν φωτοβολίδες στους αστυνομικούς και ξαναμπαίνουν στο γήπεδο

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού της επίθεσης που τραυμάτισε σοβαρότατα τον 31χρονο αστυνομικό, στα επεισόδια στου Ρέντη. Σε νέο βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται η στιγμή που οι χούλιγκαν τρέχουν στο γήπεδο, αφού ρίχνουν φωτοβολίδες.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο 18χρονος που συνελήφθη και ομολόγησε ότι εκείνος πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό, ένα άλλο άτομο, το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί, τον παρακίνησε να προβεί στην πράξη αυτή, δίνοντάς του, μάλιστα, τη φωτοβολίδα.

Δείτε το βίντεο:

Ο 18χρονος υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει το εν λόγω άτομο και ότι δεν είδε το πρόσωπό του τη νύχτα των επεισοδίων, επειδή φορούσε full-face.

Στη σύλληψη του 18χρονου έφτασαν οι Αρχές έπειτα από καταθέσεις μαρτύρων, που επιβεβαίωσαν ότι ήταν εκείνος που έριξε τη φωτοβολίδα.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Παράλληλα, σήμερα, Δευτέρα, ανακοινώθηκαν τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, μεταξύ των οποίων η διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές και η τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα.

Ρέντης: Τι υποστήριξε ο 18χρονος που ομολόγησε ότι πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στο γήπεδο

Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τους αστυνομικούς, ο 18χρονος ομολόγησε ότι αυτός πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα που χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό και τον τραυμάτισε βαρύτατα.

Σύμφωνα με όσα είπε στις Αρχές, είχε πάει στο γήπεδο με τον αδερφό του και δύο φίλους του για να παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Υποστήριξε ότι, όταν είδε οπαδούς του Ολυμπιακού να κινούνται προς το σημείο όπου βρίσκονταν οι αστυνομικοί, ακολούθησε το πλήθος, καθώς ένας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, είπε «πάμε έξω στους μπάτσους».

Ρέντης: Ο συλληφθείς λέει ότι δεν γνωρίζει τον ηθικό αυτουργό

Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε ο συλληφθείς, ο ίδιος οπαδός που απηύθυνε το εν λόγω κάλεσμα ήταν εκείνος που του έδωσε μία ναυτική φωτοβολίδα, προτρέποντάς τον να τη ρίξει προς το μέρος των αστυνομικών. Σύμφωνα με όσα είπε στις Αρχές, ο ίδιος οπαδός τού είπε να πάρει τη φωτοβολίδα, να βγάλει το καπάκι, να τραβήξει το σχοινί και να τη ρίξει στους αστυνομικούς.

Εξηγώντας του πώς να χρησιμοποιήσει τη ναυτική φωτοβολίδα, όπως ισχυρίστηκε, καθώς ο ίδιος λέει ότι δεν γνώριζε, του είπε: «πάρ' τη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους».

Κατά την εξέτασή του από τις Αρχές, υποστήριξε ότι, όταν συγκεντρώθηκαν στο σημείο κι άλλοι οπαδοί και άρχισαν να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα προς τους άνδρες της αστυνομίας, εκείνος θέλησε να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα στον αέρα. Υποστήριξε ότι, αφού την έριξε, εκείνη χτύπησε στο έδαφος και έπειτα τραυμάτισε αστυνομικό στο πόδι.

Ρέντης: Σε ποιους είπε τι συνέβη ο 18χρονος που ομολόγησε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα, το βράδυ των επεισοδίων

Ο συλληφθείς, όπως είπε, φοβήθηκε, γύρισε στο εσωτερικό του γηπέδου και είπε στον αδελφό και τους φίλους του τι συνέβη. Ακόμα, όπως πρόσθεσε, λόγω του φόβου του για τις συνέπειες που θα είχε αυτό που έκανε, άλλαξε αριθμό στο τηλέφωνό του και στο e-mail του. Επιπλέον, είπε ότι διέγραψε τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτός από τον αδελφό και τους φίλους του, μίλησε και στη σύντροφό του για όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ. Τα άτομα στα οποία μίλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από ένα, επιβεβαίωσαν όσα υποστήριξε και τόνισαν ότι η ψυχολογική του κατάσταση ήταν κακή μετά τα επεισόδια.

Στο σπίτι του συλληφθέντος πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Κυριακής, έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Αρχές κατάσχεσαν ρούχα και παπούτσια, τα οποία φορούσε το βράδυ εκείνο, όταν σημειώθηκαν τα επεισόδια, τα οποία, ωστόσο, είχε πλύνει, καθώς φοβήθηκε. Οι Αρχές έχουν πάρει αποτυπώματα και δείγμα DNA.

Εξετάζεται ακόμη ένα άτομο για τα επεισόδια στου Ρέντη

Επίσης, εξετάζεται ένα ακόμη άτομο, 31 ετών, ο οποίος, κατά την εξέτασή του, υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με τον τραυματισμό του αστυνομικού. Σύμφωνα με όσα είπε, πήγε στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη, πριν ξεκινήσει ο αγώνας, για να μεταφέρει εκεί πανό που επρόκειτο να μπουν στις εξέδρες.

Ο ίδιος, όπως είπε, δεν έμεινε στο σημείο, αλλά αποχώρησε πριν από την έναρξη των επεισοδίων. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι, όσο βρισκόταν στο γήπεδο, άλλα άτομα από το περιβάλλον του είπαν ότι θα γίνονταν επεισόδια από οπαδούς, που σχεδίαζαν να επιτεθούν στους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του δεν εντοπίστηκαν στοιχεία που να αφορούν την υπόθεση. Οι Αρχές πήραν δείγμα DNA και δείγμα από τα χέρια του, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ίχνη πυρίτιδας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ