Ραγδαίες εξελίξεις μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού: Κλείστε όλα τα πρωταθλήματα, λένε οι ένστολοι - Έκτακτη σύσκεψη το Σάββατο υπό τον Μητσοτάκη

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού: Κλείστε όλα τα πρωταθλήματα, λένε οι ένστολοι - Έκτακτη σύσκεψη το Σάββατο υπό τον Μητσοτάκη

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τους δράστες των χθεσινών επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που οδήγησαν στον βαρύτατο τραυματισμό ενός αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα που δέχτηκε στον μηρό.

Την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός δίνει μάχη για τη ζωή του στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ευρισκόμενος σε καταστολή και διασωληνωμένος, η ΕΛΑΣ συνεχίζει τις προσαγωγές, στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς, που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις και είναι πιθανό με τις μαρτυρίες τους να ρίξουν φως στα όσα συνέβησαν έξω από το γήπεδο βόλεϊ το βράδυ της Πέμπτης. Στον αντίποδα, ελεύθεροι αφέθηκαν 35 από τους συνολικά 424 που προσήχθησαν χθες από το γήπεδο, μετά τα άγρια επεισόδια.

Τα επεισόδια, ωστόσο, και ο σοβαρότατος τραυματισμός του αστυνομικού, «πυροδότησαν» εξελίξεις σε πολλά επίπεδα. Από τη μία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσαν ανακοίνωση, ζητώντας τη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων, σε όλα τα αθλήματα.

Σε αυτήν εκφράζουν την οργή και τη θλίψη τους για τη «δολοφονική επίθεση εις βάρους του συναδέλφου» τους, ζητώντας, παράλληλα, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διακόψει άμεσα, σήμερα, όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα. Επίσης, καλούν τόσο τους αρμόδιους φορείς να υψώσουν τείχος σε παρόμοιες ενέργειες βίας, όσο και την ελληνική Δικαιοσύνη «να αναζητήσει τις ευθύνες, όσο ψηλά και αν αυτές υπάρχουν σε επίπεδο ιδιοκτησιών, που ουσιαστικά λειτουργούν ως ηθικοί αυτουργοί σε δολοφονικές ενέργειες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΠΟΑΞΙΑ και ΠΟΑΣΥ:

Οργή και θλίψη διακατέχει σήμερα όλο το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την δολοφονική επίθεση εις βάρος του συναδέλφου μας που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του και ελπίζουμε χωρίς μοιραία κατάληξη.

Οργή για αυτούς που με ξεκάθαρα ανθρωποκτόνο πρόθεση επιτέθηκαν σε ένα όργανο της Πολιτείας την ώρα που έκανε τη δουλειά του, σε ένα αστυνομικό που έβγαζε το μεροκάματο του.

Οργή για όλους αυτούς που συγκαλύπτουν, υποθάλπουν, υποστηρίζουν, μισθοδοτούν τις αγέλες των δίποδων χούλιγκαν με τα ζωώδη ένστικτα είτε αυτοί είναι ιδιοκτήτες Π.Α.Ε, Κ.Α.Ε. κτλ είτε είναι “παράγοντες” του αθλητισμού, είτε οποιοσδήποτε άλλος.

Θλίψη για τον Ελληνικό Αθλητισμό, ο οποίος από προϊόν πολιτισμού έχει καταντήσει καταφύγιο κάθε λογής εγκληματικών υποκειμένων που με πρόσχημα αυτόν εκδηλώνουν τα πιο απάνθρωπα και κακοποιά τους ένστικτα.

Θλίψη για το κατάντημα της Ελληνικής Κοινωνίας που ανέχεται εγκληματικές συμπεριφορές και δεν αντιδρά προκειμένου να τις καταδικάσει και να τις απομονώσει.

Θλίψη για την Ελληνική Πολιτεία, η οποία καταδέχεται να είναι θεατής όλης αυτής της κατάστασης, αφήνοντας τους λειτουργούς της να γίνονται βορά των δολοφονικών προθέσεων των εγκληματικών στοιχείων που έχουν παρεισφρήσει στον αθλητισμό. Πόσο μάλλον, όταν αυτό γίνεται, προκειμένου να απαλλαχθούν από τις ποινικές και άλλες ευθύνες οι ιδιοκτήτες και οι υπεύθυνοι των μεγάλων σωματείων, και να μετακυληθούν οι ευθύνες στα όργανα της Πολιτείας δηλαδή στην Ελληνική Αστυνομία και στο προσωπικό της.

Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό να διακόψει άμεσα σήμερα όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα, έως ότου σταματήσει η εγκληματική δραστηριότητα όλων αυτών των υποκειμένων.

Καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να σταματήσουν από ταύτης τη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, χωρίς καμία καθυστέρηση και καμία δικαιολογία. Με έναν αστυνομικό να χαροπαλεύει και την οικογένειά του, αλλά και όλους εμάς να αγωνιούμε για τη ζωή του, καμία δικαιολογία δεν γίνεται αποδεκτή.

Καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα και να αναζητήσει τις ευθύνες, όσο ψηλά και αν αυτές υπάρχουν σε επίπεδο ιδιοκτησιών που ουσιαστικά λειτουργούν ως ηθικοί αυτουργοί σε δολοφονικές ενέργειες.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, τους αθλητικούς φορείς, τα Μ.Μ.Ε. και την κοινωνία των πολιτών να φωνάξουν ¨ΩΣ ΕΔΩ¨, ενώνοντας τη φωνή τους με τη δική μας, όπως έχουν πράξει και σε άλλες περιπτώσεις.

Τέλος, καλούμε όλους να προσευχηθούν μαζί μας για τη ζωή του με δολοφονική πρόθεση τραυματισθέντος συναδέλφου μας. Ελπίζουμε να ξεπεράσει τον κίνδυνο και το αίμα που έχασε να είναι το τελευταίο που χύνεται, από έναν εργαζόμενο που η Πολιτεία αρνείται πεισματικά να του αναγνωρίσει ότι το επάγγελμα του είναι επικίνδυνο και αρέσκεται στη διανομή φιλοδωρημάτων.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Από την πλευρά της, θορυβημένη από τα νέα έκτροπα, η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα διαθέσιμα σενάρια για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχουν λύσεις ως δια μαγείας. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα θα δώσει απαντήσεις σε πολλά από τα ζητήματα αυτά, ενώ αύριο, Σάββατο, σε έκτακτη σύσκεψη στις 11 το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συζητήσει με τους Γιάννη Οικονόμου, Γιώργο Φλωρίδη, Γιάννη Βρούτση, Σταύρο Παπασταύρου, Άκη Σκέρτσο και Γιάννη Μπρατάκο τα επόμενα βήματα της πολιτείας.

Υπενθυμίζεται πως το κλίμα για αποφασιστική δράση έδωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στους πολιτικούς συντάκτες, όπου και ξεκαθάρισε πως «οι δράστες όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό και τους χιλιάδες φιλάθλους που θέλουν να πάνε στο γήπεδο. Είναι κοινοί εγκληματίες που με την ανοχή κάποιων απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ζωές και καταστρέφουνε περιουσίες».

Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει αυταπάτες ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δια μαγείας. Με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα και τη στάση μας για την εφαρμογή του νόμου θα δώσουμε αυτή τη μάχη με κάθε θεσμικό όπλο μέχρι τέλους». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει μείνει στα λόγια» και έστειλε το μήνυμα ότι «οι πολλές πράξεις που έχουν γίνει, πρέπει να γίνουν περισσότερες. Είναι δεδομένο ότι η εγκληματικότητα τρέχει με μια ταχύτητα και εμείς πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα».

Όπως είπε «οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα θα λύσουν σε μεγάλο ποσοστό την κατάσταση. Αυτοί όλοι οι εγκληματίες που δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε ομάδα, είναι εγκληματίες και πρέπει να είμαστε όλοι απέναντι τους, διαπράττουν βαρύτατα κακουργήματα μέχρι ανθρωποκτονίες, αλλά κάνουν και πλημμελήματα που έχουν μεγάλες επιπτώσεις στη δημόσια περιουσία. Δεν θα έχουμε ξανά αυτό που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι μπαίνουν με μια διαδικασία αυτοφώρου, καταδικάζονται και βγαίνουν έξω. Αυτά τελειώνουν με τις επικείμενες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα».

«Ένα ζήτημα είναι η δικαιοσύνη που πρέπει να αποδίδεται πιο γρήγορα και χωρίς αστερίσκους και παραθυράκια για να καταδικάζεται κάποιος και με μια σειρά διεξόδους να μένει έξω και να επιστρέφει στα γήπεδα ή τους χώρους που επιλέγουν να παρανομούν» κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Η κατάσταση του αστυνομικού

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ο αστυνομικός είναι σε κρίσιμη κατάσταση και «νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό».

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».

Εν τω μεταξύ, γεμάτη αίματα και μαυρισμένη από την καύση είναι η ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε στον μηρό τον αστυνομικό των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με τους χούλιγκαν το βράδυ της Πέμπτης στου Ρέντη έξω από το κλειστό γήπεδο που διεξαγόταν ο αγώνας Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο βόλεϊ.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema.gr, απεικονίζεται το μέρος της ναυτικής φωτοβολίδας που εκτόξευσαν σε ευθεία βολή οι χούλιγκαν, τραυματίζοντας τον 31χρονο αστυνομικό, αμέσως μετά την αφαίρεσή της από το σώμα του από τους γιατρούς.

Η ΕΛΑΣ μιλά για δολοφονική επίθεση

Η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της το πρωί έκανε λόγο, για ρίψη με ευθεία βολή περισσότερων εκ των μιας ναυτικών φωτοβολίδων μια από τις οποίες χτύπησε τον αστυνομικό στο πόδι προκαλώντας του μεγάλη αιμμοραγία.

Όσον αφορά τη διαδικασία που εξελίσσεται στο Τμήμα Αλλοδαπών για τους 424 προσαχθέντες διευκρινίζεται από την ΕΛΑΣ ότι «πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας».

Σημειώνεται, επίσης, ότι «μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ