Χανιά: Ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες του μοιραίου μονοκινητήριου αεροσκάφους -Πως έγινε η τραγωδία

Χανιά: Ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες του μοιραίου μονοκινητήριου αεροσκάφους -Πως έγινε η τραγωδία

Τραγικό θάνατο βρήκαν οι δύο επιβαίνοντες στο μικρό διθέσιο αεροσκάφος που βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά.

Δυστυχώς, το βράδυ της Πέμπτης (9/11) εντοπίστηκαν νεκροί, δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν, στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε, λίγα μέτρα από το αεροδρόμιο της αερολέσχης. Οι επιβαίνοντες ήταν 61 και 66 ετών

Σύμφωνα με το neakriti.gr, πρόκειται για τον πιλότο Θεόδωρο Πάντο (πρόεδρο της αερολέσχης Δυτικής Αττικής) και τον συνεπιβάτη, οι οποίοι βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματά τους μετά την πτώση. Οι δύο άτυχοι άνδρες δεν κατάφεραν να βγουν από το αεροσκάφος πριν την πτώση.

«Ήταν βράδυ, επικρατούσε σκοτάδι, το οποίο δημιουργεί παραίσθηση, βέρτιγκο (σ.σ. ίλιγγος) και φέρνει τέτοιες καταστάσεις. Αυτό ίσως είναι η αιτία της βίαιας πρόσκρουσης του αεροσκάφους με το νερό», είπε ο Κοσμάς Κιμιωνής, πρώην Πρόεδρος της Αερολέσχης Χανίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για το περιστατικό.

Τα λεπτά λίγο πριν από τη μοιραία πτώση του ιδιωτικού αεροσκάφους στη θάλασσα του Μάλεμε, στην Κρήτη, καταγράφονται σε βίντεο κλειστού κυκλώματος στην περιοχή του Ταυρωνίτη.

Πως έγινε η τραγωδία

Τους δύο άνδρες, πιλότο και συνεπιβάτη του μικρού αεροσκάφους ελαφρύ τύπου, εντόπισαν και ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις τους, ιδιώτες δύτες ναυαγοσώστες.

Το μικρό αεροσκάφος κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή περίπου μισό μίλι δυτικά της παραλίας του Μάλεμε στο δήμο Πλατανιά Χανίων, λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Πέμπτης (9/11).

Ιδιωτικό σκάφος όπου επέβαινε και μέλος του Λιμενικού εντόπισε το αεροσκάφους, μετά τον συναγερμό που σήμανε. «Ένα σκάφος, αυτά τα ελαφρά σκάφη αερολέσχης, δικινητήριο, δόθηκε στίγμα ότι έπεσε περίπου μισό μίλι από την ακτή στο Μάλεμε, στο ύψος του ιστορικού αεροδρομίου του Μάλεμε στην θάλασσα», δήλωσε χθες ο δήμαρχος Πλατανιά Χανίων, Γιάννης Μαλανδράκης.

Ήταν δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν δεμένοι στα καθίσματά τους, σε βάθος περίπου δυόμισι μέτρων. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 2 μποφόρ. Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από την Κωπαΐδα, ενώ ο αρχικός του προορισμός ήταν το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης.

Άμεσα παρελήφθησαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν στη ξηρά και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Χανίων. ΈΈνας φίλος του χειριστή του αεροσκάφους και ο πρόεδρος της αερολέσχης Χανίων που βρίσκονταν στην στεριά στο Μάλεμε, όπου εδρεύει και η αερολέσχη Χανίων, είδε το αεροσκάφος να πέφτει στη θάλασσα.

Ένα φως οδήγησε στον άμεσο εντοπισμό του αεροσκάφους

«Ενδεχομένως ο πιλότος να έχασε τον προσανατολισμό του. Ο λόγος που εντοπίστηκε άμεσα το αεροσκάφος ήταν ένα φως που παρέμεινε αναμμένο μετά από την πρόσκρουση», είπε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της αερολέσχης Χανίων, Παναγιώτης Τζαράκης.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο συντόνισε τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου συμμετείχαν, ένα πλωτό του Λιμενικού, ένα όχημα του λιμενικού από τη ξηρά, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο κρουαζιερόπλοια και δύο αλιευτικά σκάφη τα οποία φώτιζαν τη θαλάσσια περιοχή διευκολύνοντας σημαντικά το έργο των αρχών στις έρευνες.

Η ανακοίνωση του Υπ. Ναυτιλίας

«Ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες σήμερα (9/11), το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για πτώση εναέριου μέσου στη θαλάσσια περιοχή Μάλεμε Χανίων ν. Κρήτης, με δύο (02) επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εφαρμόστηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του εναέριου μέσου και των επιβαινόντων του, από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηρά, ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δεσμεύτηκαν και δύο (02) παραπλέοντα Κρουαζιερόπλοια.

Ιδιωτικό σκάφος στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. βορειοδυτικά αεροδιάδρομου Μάλεμε Χανίων, σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 2,5 μέτρων, ένα ελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Οι επιβάτες του, ηλικίας 61 και 66 ετών απεγκλωβίστηκαν από ναυαγοσώστη και περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ακολούθως μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κολυμβαρίου, παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ