Συγκλονίζει ο δύτης που απεγκλώβισε τους δύο νεκρούς επιβάτες του αεροσκάφους στα Χανιά: «Η καμπίνα ήταν τόσο συμπιεσμένη, που δεν μπορούσε να βγει κάποιος»

Συγκλονίζει ο δύτης που απεγκλώβισε τους δύο νεκρούς επιβάτες του αεροσκάφους στα Χανιά: «Η καμπίνα ήταν τόσο συμπιεσμένη, που δεν μπορούσε να βγει κάποιος»

Στο φως έρχονται νέες μαρτυρίες για το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες στα Χανιά όταν ένα μικρό αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα ανοιχτά του Μάλεμε, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο ένας 61χρονος και ένας 66χρονος οι οποίοι επέβαιναν σε αυτό.

Οι λεπτομέρειες για το θλιβερό συμβάν με το μονοκινητήριο αεροσκάφος συγκλονίζουν και ο δύτης που κλήθηκε να σπεύσει στο σημείο του δυστυχήματος για να εντοπίσει και να διασώσει απεγκλωβίσει τους επιβάτες περιέγραψε τις δραματικές στιγμές.

Συγκλονίζει ο δύτης που ανέσυρε τους νεκρούς επιβάτες του αεροσκάφους

«Το απόγευμα της Πέμπτης επικοινώνησαν μαζί μου από το λιμεναρχείο Χανίων και μου είπαν πως ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο είχε προσθαλασσώσει κάπου στην περιοχή του Μάλεμε. Έφυγα βιαστικά χωρίς να πάρω τον καταδυτικό εξοπλισμό μαζί μου καθώς νόμιζα πως οι άνθρωποι είχαν μόλις εκδώσει SOS και πήγα για να τους προλάβω. Όταν έφτασαν στο σημείο διαπίστωσα πως το αεροσκάφος είχε ήδη βυθιστεί με το λιμενικό σώμα αλλά και ιδιώτες να το αναζητούν. Ένας λιμενικός που είχε προλάβει να δει το φωτάκι του αεροσκάφους ήρθε στο σκάφος μας για να μας δείξει περίπου την περιοχή ώστε να βουτήξω στη θάλασσα ενώ ένα αλιευτικό με προβολείς μας φώτιζε το σημείο», είπε ο δύτης Παύλος Λιτινάκης στο cretapost.gr.

Ο κ. Λυτινάκης έχοντας μία μάσκα και ένα μαχαίρι βούτηξε στα νερά για να εντοπίσει το αεροσκάφος. Τελικά το εντόπισε στα 2,5 με 3 μέτρα βάθους και διαπίστωσε πως οι άτυχοι επιβάτες δεν είχαν καν χρόνο αντίδρασης καθώς βρέθηκαν να είναι δεμένοι στα καθίσματά τους.

«Το αεροσκάφος ήταν ανάποδα μέσα στο νερό, οι δύο άνδρες ήταν μέσα στο σκάφος και δεν είχαν κάνει καμία απολύτως προσπάθεια να λυθούν. Ήταν αρκετά χτυπημένο το αεροσκάφος από το μπροστινό του μέρος και λίγο συμπιεσμένη η καμπίνα του, όχι σε σημείο όμως να μην μπορεί να βγει κάποιος αν είχε τις αισθήσεις τους. Όπως διαπίστωσα οι άνθρωποι δεν είχαν κάνει καμία απολύτως προσπάθεια για να λυθούν. Εγώ τους απεγκλώβισα κόβοντας τους ιμάντες με μαχαίρι μάλιστα το ένα πόδι του ενός είχε σφηνώσει στα πετάλ. Τους ανέσυρα και τους δύο και τους ανεβάσαμε στα πλωτά. Και οι δύο δυστυχώς ήταν νεκροί. Ο ένας είχε χτυπήσει και στο πρόσωπο», περιέγραψε στη συνέχεια, ο κ. Λυτινάκης.

«Βρήκαμε ένα πλωτό. Πήγαμε και είδαμε το αεροσκάφος. Δεν είχαμε μαζί μας καταδυτικό εξοπλισμό. Έκανα τον απεγκλωβισμό με τις ανάσες. Ήταν δεμένοι, δεν είχαν κάνει καμία προσπάθεια να βγουν. Είχαν εκδορές. Πιθανόν να έχασαν τις αισθήσεις τους ή και τη ζωή τους στην πρόσκρουση» είπε ο ναυαγοσώστης Παύλος Λιτινάκης περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Κωπαΐδα, με κατεύθυνση το Μάλεμε, όπου την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν αγώνες της αερολέσχης Χανίων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αερολέσχης Χανίων Παναγιώτης Τζαράκης, όπως ανέφερε είναι άγνωστο το γιατί ο πιλότος δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χανίων και κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο του Μάλεμε το οποίο δεν ενδείκνυται για νυχτερινή χρήση. Ο ίδιος πάντως εκτιμά ότι ο πιλότος λόγω της νύχτας αποπροσανατολίστηκε με αποτέλεσμα την πτώση στην θάλασσα.

«Λεγόταν Θεόδωρος Πάντος, ήταν πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδος. Δεν έχει σχέση με τους αγώνες, ούτε θα λάμβανε μέρος. Τον περίμενε κάποιος άνθρωπος στο Μάλεμε από άλλη αερολέσχη και μας ενημέρωσε ότι καθυστερεί. Ενώ είχε κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Σούδας, πήγε στο Μάλεμε. Εδώ δεν υπάρχουν οι συνθήκες για προσγείωση νύχτας, ούτε το αεροπλάνο του είχε τέτοιες δυνατότητες και ο ίδιος δεν νομίζω να ήταν εκπαιδευμένος για νυχτερινή προσγείωση. Έκανε στροφή για προσγείωση και πιθανόν να έπαθε αποπροσανατολισμό. Πιθανόν νόμιζε ότι πετούσε οριζόντια αλλά κατευθυνόταν προς τη θάλασσα. Επειδή είδα τη συντριβή, ήταν τόσο έντονη που αποκλείεται να μπορούσαν να κάνουν κάτι».

Όπως εξήγησε στο zarpanews.gr, «ενώ είχε κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Σούδας, πήγε στο Μάλεμε. Εδώ δεν υπάρχουν οι συνθήκες για προσγείωση νύχτας, ούτε το αεροπλάνο του είχε τέτοιες δυνατότητες και ο ίδιος δεν νομίζω να ήταν εκπαιδευμένος για νυχτερινή προσγείωση».

 

 

Βίντεο ντοκουμέντο με το αεροσκάφος πριν από την πτώση

Τα λεπτά λίγο πριν τη μοιραία πτώση του ιδιωτικού αεροσκάφους στη θάλασσα του Μάλεμε καταγράφονται σε βίντεο κλειστού κυκλώματος στην περιοχή του Ταυρωνίτη.

Στο βίντεο του flashnews.gr φαίνεται το αεροσκάφος να πετά σε πολύ χαμηλό ύψος, ενώ πλησίαζε προς την αερολέσχη, στο Μάλεμε.Ποιοι ήταν οι δύο επιβάτες που βρήκαν τραγικό θάνατο

Ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους ήταν ο Θεόδωρος Πάντος, πρόεδρος της Αερολέσχης Δυτικής Ελλάδας.

Ο Κώστας Καραμπίνης είναι ο δεύτερος επιβάτης. Ο άτυχος άνδρας, οδηγός λεωφορείου στο επάγγελμα, είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα και μάλιστα, είχε λάβει ειδική άδεια από την εργασία του, προκειμένου να μεταβεί στην Κωπαΐδα και να συμμετάσχει στη μοιραία πτήση, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr.

Ο Κοσμάς Κιμιωνής, πρώην Πρόεδρος της Αερολέσχης Χανίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μίλησε στο Newsbomb.gr για όσα γνωρίζει για το περιστατικό.

«Ήταν δύο άτομα στο αεροσκάφος, έχω μάθει ότι ο ένας ήταν ο Θεόδωρος Πάντος, αυτός πρέπει να είναι. Δεν έχω καμία πληροφόρηση για την ταυτότητα του δεύτερου επιβάτη. Ήταν βράδυ, επικρατούσε σκοτάδι, το οποίο δημιουργεί παραίσθηση, βέρτιγκο (σ.σ. ίλιγγος) και φέρνει τέτοιες καταστάσεις. Αυτό ίσως είναι η αιτία της βίαιας πρόσκρουσης του αεροσκάφους με το νερό».

Το χρονικό

Το μικρό αεροπλάνο της αερολέσχης Δυτικής Αθήνας, είχε απογειωθεί από την Κωπαίδα με προορισμό τα Χανιά και είναι άγνωστο το γιατί προσπάθησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μάλεμε αντί για το αεροδρόμιο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν έφτασαν στην περιοχή είχε νυχτώσει και προκειμένου να προσγειωθούν, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι, προσεγγίζοντας τον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Δείτε βίντεο από τις έρευνες

Στο σημείο έσπευσαν ναυαγοσώστες που ενημερώθηκαν απο τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, ένα σκάφος του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δυο παραπλέοντα κρουαζιερόπλοια και ένα αλιευτικό σκάφος.

Δυστυχώς οι διασώστες που προσέγγισαν το μικρό αεροπλάνο δεν μπόρεσαν να προσφέρουν βοήθεια, παρα μόνο να απεγκλωβίσουν τις δυο σορούς οι οποίες διεκομίσθησαν στο λιμάνι του Κολυμπαρίου και από εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ