Φωτιά σε πλοίο με 286 επιβάτες στα ανοιχτά της Ηγουμενίτσας - Δόθηκε εντολή για εγκατάλειψη

Φωτιά σε πλοίο με 286 επιβάτες στα ανοιχτά της Ηγουμενίτσας - Δόθηκε εντολή για εγκατάλειψη

Το επιβατηγό σκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Μπρίντεζι

Συναγερμός σήμανε στο λιμενικό σώμα για φωτιά σε επιβατηγό πλοίο με 237 επιβάτες, που ξέσπασε λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο EUROFERRY OLYMPIA, με σημαία Ιταλίας, που είχε αναχωρήσει με προορισμό το Πρίντεζι, πλέει αυτή την ώρα βόρεια της Κέρκυρας, έξω από τη νήσο Ερείκουσα.

Στο πλοίο επιβαίνουν και 51 άτομα πλήρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε στο τρίτο κατάστρωμα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τουλάχιστον πέντε σωστικά του λιμενικού και πολλά παραπλέοντα σκάφη. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3-4 μποφόρ.

Όλοι οι επιβάτες εγκατέλειψαν το πλοίο

Οπως ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κάτσαφάδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στο σημείο εκτός από σκάφη του Λιμενικού βρίσκονται και εναέριες δυνάμεις.

«Οι επιβάτες είναι όλοι καλά, έχουν επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους και έχει ξεκινήσει η περισυλλογή τους», σημείωσε ο υφυπουργός, εξηγώντας ότι το θετικό είναι πως υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες που διευκολύνουν το έργο των διασωστών.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ. Κατσαφάδος λίγο αργότερα στο MEGA, οι επιβάτες κατά πάσα πιθανότητα θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Και η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα και με τη δική της πληροφόρηση όλοι είναι καλά στην υγεία τους και ότι η Κέρκυρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους επιβάτες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ