Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Διασώστες της ΕΜΑΚ πηγαίνουν για τη διάσωση εγκλωβισμένων

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Διασώστες της ΕΜΑΚ πηγαίνουν για τη διάσωση εγκλωβισμένων

Στους 290 συνολικά οι επιβαίνοντες, μαζί με το πλήρωμα, 12 οι αγνοούμενοι - Στο σημείο βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού

Διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ στην Αθήνα κατευθύνονται στην Κέρκυρα για να επιχειρήσουν απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων στο φλεγόμενο πλοίο.

Στο σημείο βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς. Επίσης επιχειρούν τρία ελικόπτερα.

Με τους διασωθέντες να ανέρχονται σε 278 , τα περιθώρια στενεύουν καθώς σε λίγες ώρες δεν θα υπάρχει το φως της ημέρας. Μεταξύ των 14 αγνοουμένων είναι δύο ή 3 ‘Ελληνες. Οι υπόλοιποι σύμφωνα με πληροφορίες είναι Βούλγαροι, ένας Τούρκος κι ένας Λιθουανός. Η αγωνία μεγαλώνει για τους δύο εγκλωβισμένους στο γκαράζ του φλεγόμενου «Euroferry Olympia».

Δυο άτομα, που έχουν δώσει σημεία ζωής, βρίσκονται εγκλωβισμένα στο γκαράζ του πλοίου. Ένας από τα δύο εγκλωβισμένα άτομα, είναι οδηγός, έχει επικοινωνήσει με τις αρχές ζητώντας βοήθεια, και λέει «ότι ένα άτομο ακόμα είναι εδώ μαζί μου το βλέπω» σύμφωνα πάντα με την πηγή του λιμενικού.

Στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των επιβατών. Ο καπνός από το σκάφος φαίνεται από τη βόρεια Κέρκυρα, ενώ κάτοικοι του νησιού έκαναν λόγο και για ήχους εκρήξεων από το σκάφος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ