Euroferry Olympia: Σώοι οι δύο αγνοούμενοι που είχαν εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο πλοίο - Συνεχίζονται οι έρευνες

Euroferry Olympia: Σώοι οι δύο αγνοούμενοι που είχαν εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο πλοίο - Συνεχίζονται οι έρευνες

Πρόκειται για έναν Τούρκο και έναν Βούλγαρο οι οποίοι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο γκαράζ 

Ζωντανοί εντοπίστηκαν πέντε από τους αγνοούμενους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου Euroferry Olympia στην Κέρκυρα.

Αίσια κατάληξη είχε, ευτυχώς, η επιχείρηση απεγκλωβισμού των δύο οδηγών, οι οποίοι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του «Euroferry Olympia», το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής. Τις τελευταίες ώρες γιγάντια επιχείρηση διάσωσης και έρευνας είχε στηθεί γύρω από το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο, τόσο για τους δύο εγκλωβισμένους, όσο και για τους 11 αγνοούμενους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, πρόκειται για έναν Τούρκο και έναν Βούλγαρο, αμφότεροι οδηγοί νταλίκας, οι οποίοι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου. Άνδρες της ΕΜΑΚ που ανέβηκαν πάνω στο Euroferry Olympia εντόπισαν σώα τα δύο άτομα, που είχαν εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο πλοίο και αγνοείτο η τύχη τους.
 
  

Οι Αρχές ταυτοποίησαν στο λιμάνι της Κέρκυρας τους 278 από τους 290 επιβαίνοντες του πλοίου Euroferry Olympia που τυλίχτηκε στις φλόγες. Δυο άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα στο πλοίο. Τρεις Έλληνες είναι μεταξύ των 11 αγνοουμένων σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας. Η πυρκαγιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται να ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα ενώ σύμφωνα με τη λίστα επιβατών στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα. Από τους επιβαίνοντες 21 είναι Έλληνες, 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα.

Ο πλοίαρχος του πλοίου με το που ξεκίνησε η φωτιά ζήτησε την άμεση εγκατάλειψή του ενώ σκάφη του λιμενικού σώματος και της ιταλικής ακτοφυλακής μετέφεραν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας 278 άτομα ενώ ένα ακόμα μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο του νησιού για εξετάσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία Grimaldi Group στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων και 51 μέλη πλήρωμα. Επιπλέον, το πλοίο μεταφέρει 153 επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά και τρέιλερ), καθώς και 32 επιβατικά οχήματα.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι δεν έχει εντοπιστεί καμία διαρροή καυσίμου στη θάλασσα, ενώ δεν έχει επηρεαστεί η σταθερότητα του πλοίου.

Βίντεο του φλεγόμενου οχηματαγωγού πλοίου Εuroferry Olympia έδωσε στη δημοσιότητα το λιμενικό. Στο βίντεο από τις προσπάθειες κατάσβεσης είναι εμφανής η έκταση της πυρκαγιάς στο πλοίο συμφερόντων της Grimaldi Lines. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS