Θεσσαλονίκη -εξαφάνιση 10χρονης: Αγνωστη γυναίκα προσέγγισε τη Μαρκέλλα, λέει η μητέρα

Θεσσαλονίκη -εξαφάνιση 10χρονης: Αγνωστη γυναίκα προσέγγισε τη Μαρκέλλα, λέει η μητέρα

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση ενός 10χρονου κοριτσιού, της Μαρκέλλας Βεράμη, από την Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Μαρκέλλας στις 11/6/2020, βραδινές ώρες και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS.

Η μητέρα της, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι ένας συμμαθητής της, που ήταν μαζί της μετά το σχόλασμα, ανέφερε ότι τη μικρή Μαρκέλλα προσέγγισε μία άγνωστη γυναίκα, η οποία φώναξε τη 10χρονη με το όνομά της, αφού άκουσε το αγόρι να φωνάζει το κορίτσι με το όνομά του.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα του κοριτσιού, η Μαρκέλλα έφυγε μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση.

 

Η Μαρκέλλα έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,50 και 46 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο κολάν, καφέ κοντομάνικη μπλούζα, μαύρα παπούτσια  και είχε μαζί της γαλάζια σχολική τσάντα με λουλούδια.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

 

Ολονύχτιες έρευνες για να βρεθεί η Μαρκέλλα

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της εξαφάνισης της Μαρκέλλας Βεράμη, Αστυνομία και εθελοντές βγήκαν στους δρόμους για να την εντοπίσουν. Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης έδωσε σήμα σε όλα τα περιπολικά του πολεοδομικού συγκροτήματος με τα χαρακτηριστικά της Μαρκέλλας. Σημείο εκκίνησης των ερευνών ήταν η οδός Καισαρείας, όπου εθεάθη για τελευταία φορά η ανήλικη. Δημοτικοί αστυνομικοί όργωσαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης και το παραλιακό μέτωπο. Η ανάρτηση του αδερφού της στο facebook κοινοποιήθηκε χιλιάδες φορές και προκάλεσε ένα κύμα συμπαράστασης για να βρεθεί η 10χρονη.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ομάδες εθελοντών πραγματοποιούσαν έρευνες από το Σέιχ Σου μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Το συντονισμό των εθελοντών είχε το Χαμόγελου του Παιδιού. Εθελοντές πυροσβέστες, πρόσκοποι, μέλη του Ερυθρού Σταυρού και απλοί πολίτες πέρασαν από κάθε πιθανό σημείο που θα μπορούσε να βρίσκεται. Νεαρές και νεαροί «όργωσαν» την Τούμπα, ψάχνοντας σε πυλωτές πολυκατοικιών, πάρκα, καταστήματα και ρέματα για ένα στοιχείο που θα τους οδηγούσε στην Μαρκέλλα. Δυστυχώς οι έρευνες δεν απέδωσαν.

"Το παιδί είναι τώρα και παιδί όλου το κόσμου"

Οι γονείς της Μαρκέλλας παρέμειναν στο αστυνομικό τμήμα όλη τη νύχτα περιμένοντας καρτερικά ένα νέο για το που βρίσκεται η κόρη τους. Η Μαρκέλλα είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της κυρίας Δήμητρας. Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 10χρονης μίλησε στο thestival για την "πεταλουδίτσα" της. "Κάθε φορά που γύριζε από το σχολείο την ρωτούσα: πως πέρασες πεταλουδίτσα μου. Δεν θα έφευγε ποτέ χωρίς να μου το πει. Κάποιος την ξεγέλασε. Θέλω να βρεθεί το κορίτσι μου. Έχω πίστη στον Θεό και ελπίζω ότι θα βρεθεί" σχολίασε η 51χρονη γυναίκα και πρόσθεσε: "Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους αυτούς που βγήκαν από το σπίτι τους και έψαξαν για το παιδί μου. Το παιδί μου είναι τώρα και παιδί όλου του κόσμου. Βοηθήστε να βρεθεί η Μαρκέλλα".


Το χρονικό της εξαφάνισης

Στις 13:30 η Μαρκέλλα αποχώρησε από το 101ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για να μεταβεί στο σπίτι της, στην οδό Καισαρείας, σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων. Τη συνόδευε ένας συμμαθητής της. Όπως αναφέρει το thestival, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους αστυνομικούς ο ανήλικος που ήταν μαζί της, τη στιγμή που αποχαιρέτισε την Μαρκέλλα, είδε μια νεαρή γυναίκα να την πλησιάζει, να φωνάζει το όνομά της και να την τραβάει από το χέρι. Ο ανήλικος την ακολούθησε για λίγα μέτρα, όμως, μετά σταμάτησε γιατί φοβήθηκε μήπως γίνει αντιληπτός από την γυναίκα.

«Την πήρε μια κοκκινομάλα»

Σύμφωνα με το thestival, ο συμμαθητής της Μαρκέλλας έδωσε στην Αστυνομία πλήρη περιγραφή των χαρακτηριστικών της γυναίκας που είδε. Ανέφερε ότι το χρώμα των μαλλιών της ήταν κόκκινο, ήταν κοντή και είχε κάτι παράξενο στο πρόσωπό της. Η ηλικία της είναι περίπου στα 30. Την ίδια περιγραφή έδωσε και μία ακόμη ανήλικη που μίλησε στις αρχές για το περιστατικό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS