«Euroferry Olympia»: Βίντεο ντοκουμέντο με τους διασώστες στα έγκατα του πλοίου

«Euroferry Olympia»: Βίντεο ντοκουμέντο με τους διασώστες στα έγκατα του πλοίου

Το πλοίο που πήρε φωτιά κοντά στην Κέρκυρα την περασμένη Παρασκευή, το Euroferry Olympia, πρόκειται να ρυμουλκηθεί στον Αστακό, στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας, μετά από αίτημα της ΕΜΑΚ.

Η απόφαση ρυμούλκησης του σκάφους προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις και την οργή των συγγενών των αγνοουμένων, που θεωρούν ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος για τον εντοπισμό των ανθρώπων τους.

«Ρυμουλκείται για ασφάλεια»

Η ρυμούλκηση του Euroferry Olympia ξεκίνησε λίγο πριν από το μεσημέρι. Με εστίες φωτιάς να μαίνονται στο εσωτερικό, το πλοίο ξεκίνησε από τον όρμο Κασσιόπης στην Κέρκυρα για το Πλατυγυάλι Αστακού.

Η απόσταση είναι περίπου 93 μίλια και αναμένεται να τη διανύσει σε περίπου 20 ώρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

«Αναρωτιόμουν αν ζω…»

Ο νεαρός οδηγός από τη Λευκορωσία που κατάφερε και βγήκε ζωντανός από το deck 1 έδωσε συμπληρωματική κατάθεση, ενώ οι συγγενείς των αγνοουμένων μεταφέρονται με μέριμνα του υπουργείου Ναυτιλίας στον Αστακό, για να είναι παρόντες στις έρευνες.

Παρά τις ακραίες συνθήκες, οι διασώστες της 5ης ΕΜΑΚ ερευνούν τους χώρους σπιθαμή προς σπιθαμή, αναζητώντας διόδους εισόδου. Σε κάποια σημεία, το πυροθερμικό φορτίο από την καύση των υλικών, κάνει την πρόσβαση αδύνατη. 

Βίντεο ντοκουμέντο

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ