Ένα με τη θάλασσα η παραλία του Βόλου – Χιλιάδες τόνοι νερού και λάσπης στο κέντρο της πόλης

Ένα με τη θάλασσα η παραλία του Βόλου – Χιλιάδες τόνοι νερού και λάσπης στο κέντρο της πόλης

Πρωτοφανείς εικόνες καταγράφονται στο κέντρο του Βόλου. Η στάθμη της θάλασσας έχει φτάσει μέχρι την προβλήτα του λιμανιού και την παραλία της πόλης, η οποία έχει βυθιστεί στα λασπόνερα.

Σύμφωνα με το thenewspaper, η κακοκαιρία Elias είναι πολύ χειρότερη του φονικού Daniel που έπληξε το πολεοδομικό συγκρότημα στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο Κραυσίδωνας έχει σπάσει στη γέφυρα του ΟΣΕ με αποτέλεσμα χιλιάδες τόνοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης, πλημμυρίζοντας σπίτια και επιχειρήσεις.

Δραματική νύχτα

Η βραδιά ήταν δραματική για τους κατοίκους του Βόλου, με την επέλαση της κακοκαιρία Elias , καθώς ο ποταμός Κραυσίδωνας ξεχείλισε, και η πόλη βυθίστηκε στα νερά.

Πολλά σπίτια πλημμύρισαν, ιδίως εκείνα στο ισόγειο, και οι κάτοικοι βρέθηκαν σε απόγνωση, καθώς παρακολουθούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία να χάνονται στα νερά.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας για τους κατοίκους του Βόλου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

“Το Σάββατο το μεσημέρι ήρθε ένα μήνυμα που μας προειδοποιούσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Την Κυριακή ήταν χαρά Θεού, Δευτέρα και Τρίτης επίσης. Πέρασαν τρεις ημέρες και λέγαμε δεν θα γίνει τίποτα”, είπε ο Μάκης Θεοδώρου, κάτοικος του Βόλου.

“Από το απόγευμα και μετά ξαναζήσαμε ένα νέο Daniel. Δεν μας προειδοποίησε κανείς, οι μετεωρολόγοι έπεσαν έξω και η προετοιμασία της πολιτείας είναι ανύπαρκτη. Ο Βόλος είναι όλος πλημμυρισμένος.

Οι κάτοικοι της περιοχής φώναζαν ώστε να καθαριστούν τα ρέματα για να αποφύγουν τις ίδιες εικόνες με την κακοκαιρία Daniel, με τον κο Θεοδώρου να καταγγέλει πως “στον Κραυσίδωνα είχαν ένα φορτηγό και μία τσάπα μόνο”, με αποτέλεσμα ο ποταμός να γεμίσει ξανά με μπάζα και να υπερχειλίσει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ