Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Σταμάτα - Νέο μήνυμα από το 112: Κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Σταμάτα - Νέο μήνυμα από το 112: Κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες

Eκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στη Σταμάτα, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να ωθούν την μεγάλη πυρκαγιά προς την Πεντέλη, ενώ ήδη ένα σπίτι φέρεται να έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε μέσω του 112 επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό των σπιτιών.

ΥΝ 2021 07 27 16.23.27

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει η ειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται, ότι, λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή της με την λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας.

Οι καπνοί είναι πυκνοί και έχουν εξαπλωθεί σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Αττικής.

Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, με την κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη. Το κύριο μέτωπο είναι ανάμεσα σε Διόνυσο και Ροδόπολη, και φτάνει μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου.



Νωρίτερα, οι δημοτικές αρχές απηύθυναν έκκληση να μην κυκλοφορούν οι πολίτες στους δρόμους, ενώ είχε αποσταλεί και μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους.

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολη στη Σταμάτα. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν «μάχη» και τα Έρικσον επιχειρούν από αέρος. Δώσαμε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη, καθώς η φωτιά είναι μέσα στο χωριό, γλείφει τα πρώτα σπίτια. Η Αστυνομία απομακρύνει τους κατοίκους με ασφάλεια» δήλωσε o δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης.

Εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Σε μέγιστη ετοιμότητα το ΕΚΑΒ με απόφαση Κικίλια

Σε κατάσταση μεγίστης ετοιμότητας έθεσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το Συντονιστικό Κέντρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), καθώς και όλες τις υγειονομικές δομές της Βορειοανατολικής Αττικής, εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς, η οποία μένεται ακόμη στην περιοχή.

Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους, τέσσερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται εδώ και ώρα στην περιοχή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS