Έγκλημα στην Αίγυπτο: Τι ομολόγησε ο ντελιβεράς για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα

Έγκλημα στην Αίγυπτο: Τι ομολόγησε ο ντελιβεράς για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα

Τις λεπτομέρειες πίσω από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξετάζει η αιγυπτιακή αστυνομία.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε μέσα στο διαμέρισμα στην περιοχή Sheikh Zayed δυτικά της αιγυπτιακής πρωτεύουσας του Καΐρου, με τις λεπτομέρειες της δολοφονίας του να θυμίζουν αρχικά σεξουαλικό έγκλημα. Ήδη βρίσκεται υπό κράτηση διανομέας φαγητού ενώ εξετάζεται μεταξύ άλλων και η κατηγορία της ληστείας σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Ahram» που επικαλείται δικαστική πηγή.

Τη Δευτέρα οι γείτονες ειδοποίησαν την Αστυνομία καθώς μέσα από το διαμέρισμα του Νίκου Κάτσικα ερχόταν μια άσχημη μυρωδιά. Η Αστυνομία μπήκε στο διαμέρισμα και βρήκε τη σορό του και αμέσως κλήθηκε στο σημείο ο εισαγγελέας, ο οποίος διαπίστωσε ότι το θύμα είχε ελληνική υπηκοότητα.

Ο δράστης δεν άργησε να ταυτοποιηθεί με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Γκίζας στην Αίγυπτο να φτάσουν γρήγορα στα ίχνη του και να τον συλλάβουν. Ο ίδιος ομολόγησε τη δολοφονία σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ και αποκάλυψε ότι είχε γνωριστεί με το θύμα στο εστιατόριο που δούλευε και είχαν ανταλλάξει τηλέφωνα. Ανέφερε ακόμα πως ο δημοσιογράφος τον κάλεσε στο σπίτι του όπου και τον επισκέφθηκε λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή του.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή ιστοσελίδα elrai.net, ο δράστης στην ομολογία του ισχυρίστηκε ότι ευρισκόμενος στο σπίτι του θύματος, ο Έλληνας δημοσιογράφος ρώτησε τον δράστη για τις συνθήκες διαβίωσής του με τον κατηγορούμενο να παραπονιέται για την κακή οικονομική του κατάσταση. Τότε σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του δράστη, το θύμα του ζήτησε να έχουν σεξουαλική επαφή με αντάλλαγμα κάποιο χρηματικό ποσό, κάτι που ο κατηγορούμενος δέχτηκε.

Είχαν σεξουαλική επαφή και όπως φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος, το θύμα αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα την πρώτη φορά ενώ την δεύτερη μάλωσαν και ο δράστης του επιτέθηκε χτυπώντας τον ενώ στη συνέχεια τον έριξε στο έδαφος και τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ακόμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι, αφού σιγουρεύτηκε για τον θάνατο του Νίκου Κάτσικα, άρπαξε το ποσό των 260 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα και κάποια από τα αντικείμενα του θύματος και στη συνέχεια διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος.

Από την πλευρά της, η Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η σορός του δολοφονηθέντος Έλληνα δημοσιογράφου παραδόθηκε στην ελληνική πρεσβεία, αφού η ιατροδικαστική υπηρεσία ολοκλήρωσε τη νεκροψία – νεκροτομή, για να διαπιστωθούν όλες οι συνθήκες της υπόθεσης.

Ο 56χρονος δημοσιογράφος ήταν ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου από το 2016 και συνεργαζόταν για πολλά χρόνια και με την ΕΡΤ. Ο Νίκος Κάτσικας ήταν ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας στην Αίγυπτο, ίδρυσε την εφημερίδα Φως στο Κάιρο και εξέδιδε τη μηνιαία έκδοση του Αλεξανδρινού Ταχυδρόμου στην Αλεξάνδρεια. Ήταν επίσης και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου έστειλε το δικό του μήνυμα για τον θάνατο του δημοσιογράφου στην Αίγυπτο.

To μήνυμα του Γιάννη Οικονόμου

Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα. Οι προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές για την διερεύνηση του θλιβερού αυτού συμβάντος.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS