Δολοφονία Καραϊβάζ: Συμβόλαιο θανάτου «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. - «Απαντήσεις» από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Δολοφονία Καραϊβάζ: Συμβόλαιο θανάτου «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. - «Απαντήσεις» από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Ποιοι θα ανοίξουν τον κύκλο των καταθέσεων;

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής βλέπουν τη μεθοδολογία οργανωμένου εγκλήματος με προμελέτη και σχεδιασμό πίσω από την άγρια δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Οι αξιωματικοί τη ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν» το modus operandi της «Greek Mafia» πίσω από το ειδεχθές έγκλημα, με την εκτέλεση του δημοσιογράφου να είναι τόσο καλά σχεδιασμένη ώστε οι αστυνομικοί να κάνουν λόγο για «συμβόλαιο θανάτου».

Οι άνδρες της αστυνομίας προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ και να βρουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες από τα βίντεο των τριγύρω καταστημάτων και κατοικιών αλλά και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.

«Γραφεία ενοικιάσεως» δολοφόνων στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.
Οι επιτελείς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν αποκλείουν οι εκτελεστές του δημοσιογράφου να ήρθαν στη χώρα μας από το εξωτερικό και κάνουν λόγο για «γραφεία ενοικιάσεως» δολοφόνων, δηλαδή πληρωμένους εκτελεστές που ήρθαν στη χώρα για να εκτελέσουν το συμβόλαιό τους.

Οι εκτελεστές από το εξωτερικό είναι μία συχνή τακτική τα τελευταία χρόνια, ενώ αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ανέφερε πως «πιθανότατα οι εκτελεστές δεν γνώριζαν καν ποιο είναι το θύμα τους», ενώ δεν δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχουν αναχωρήσει ήδη από τη χώρα.

Όσον αφορά το πιστόλι των 9MM που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής του δημοσιογράφου, είναι «καθαρό» δεν έχει χρησιμοποιηθεί δηλαδή σε άλλη έκνομη ενέργεια,κάτι που ήταν αναμενόμενο για τους αρμόδιους αξιωματικούς, που μιλούν για συμβόλαιο θανάτου και ενοικιαζόμενους εκτελεστές.


Αρχίζουν οι καταθέσεις
Την ίδια στιγμή, πέρα από τις καταθέσεις των τριών αυτοπτών μαρτύρων, θα διευρυνθεί ο κύκλος στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον, ενώ κατάθεση θα δώσει και ο δικηγόρος του δημοσιογράφου προκειμένου να ανασυρθούν στην επιφάνεια τυχόν περιστατικά ή αναφορές που μπορεί να σχετίζονται με την υπόθεση.

Tα βίντεο αποκαλύπτουν τις κινήσεις των δολοφόνων του Καραϊβάζ
Αξίζι να σημειωθεί ότι τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν στην κατοχή τους αρκετά βίντεο από την προσέγγιση και διαφυγή των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ,,

Τα στελέχη που έχουν αναλάβει την έρευνα αναζητούν σκούτερ, μάρκας ΜΠΕΒΕΡΛΙ, σκούρου χρώματος, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υλικό λίγο πριν την αλλαγή οχήματος διαφυγής. Ετσι, διεξάγεται παράλληλη έρευνα προκειμένου να εντοπιστεί η πορεία του δεύτερου οχήματος από εκεί και πέρα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει βρεθεί ή δηλωθεί κάποιο δίκυκλο με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Ψάχνουν για GPS tracker στο αυτοκίνητο του Καραϊβάζ
Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές απομάκρυναν από το σημείο της δολοφονίας το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου και το έχουν μεταφέρει σε ειδικό αποστειρωμένο θάλαμο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Με δεδομένο ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε από το κανάλι όπου εργαζόταν την ώρα που έγινε η δολοφονία, ερευνάται αν οι δράστες τον παρακολουθούσαν με κάποιο τρόπο. Έτσι εκτός από το υλικό από κάμερες που μπορεί να έχει καταγράψει τους δολοφόνους ή και συνεργούς, οι αρχές θα περάσουν από «ακτινογραφία» και το όχημα του θύματος.

Ειδικότερα, το όχημα γίνει βίδες, προκειμένου να εξεταστεί και η περίπτωση τοποθέτησης GPS Tracker που θα βοηθούσε τους δράστες να γνωρίζουν ακριβώς τις κινήσεις του αλλά και τη στιγμή που θα φτάσει στο σημείο της δολοφονικής ενέδρας.

Από εκεί και μετά και στην περίπτωση που εντοπιστεί GPS Tracker θα αναζητήσουν από που μπορεί να έγινε η αγορά του, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει αναζήτηση για τυχόν χρήση κινητών τηλεφώνων με τα οποία γινόταν η παρακολούθηση.


Στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί και άλλα αντικείμενα που ανήκαν στον Γιώργο Καραϊβάζ όπως ο φορητός υπολογιστής και το κινητό του τηλέφωνο. Η ΕΛ.ΑΣ θα επιχειρήσει να ανακτήσει κλήσεις, μηνύματα και e-mail, όπως και δημοσιεύματα υποθέσεων με τις οποίες ασχολήθηκε και ερεύνησε ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Σήμερα η κηδεία του δημοσιογράφου
Η κηδεία του Γιώργου Καραϊβάζ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή (11/4) στις 15:00, ενώ θα γίνει στο χωριό του, την Καλλίφυτο Δράμας, εκεί όπου γεννήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου του ζήτησε τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Χρυσοχοϊδη, ο πρωθυπουργός έκανε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα στην οποία ανέφερε: «Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία. Συνάντησα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ζητήσω τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης. Με διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/dolofonia-karaibaz-grafeia-dolofonon-elas-katatheseis

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS