Απόστολος Λύτρας: Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού -Οι περιοριστικοί όροι που παραβίασε

Απόστολος Λύτρας: Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού -Οι περιοριστικοί όροι που παραβίασε

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/06) ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, μετά την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε χθες σε αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν για την βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του, δικηγόρου Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ο Απόστολος Λύτρας έφτασε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, κι από εκεί πήρε τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε και ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, για τη μήνυση που έχει καταθέσει η σύζυγός του και θύμα. Ο ποινικολόγος αφέθηκε τυπικά ελεύθερος για αυτό το σκέλος και η συγκεκριμένη δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών η οποία λόγω της ειδικής δωσιδικίας του κατηγορούμενου (δικηγόρος) είναι αρμόδια να ασκήσει ή μη ποινική δίωξη.

Ο γνωστός ποινικολόγος πέρασε την νύχτα στο Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας και λίγο πριν τις 09:00 το πρωί της Πέμπτης, αναχώρησε από τα κρατητήρια για να οδηγηθεί στην Ευελπίδων.

Οι περιοριστικοί όροι που παραβίασε

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του ξυλοδαρμού έκρινε ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα μετά την απολογία του για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος. Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι παραβίασε τον όρο της υποχρεωτικής μετοίκησης καθώς και της απαγόρευσης προσέγγισης και επαφής με την κ. Πολυζωγοπούλου. Η αιτία της αλλαγής στην ποινική μεταχείριση του Απόστολου Λύτρα έχει αφετηρία σε επικοινωνία του μέσω μηνυμάτων με τη σύζυγό του, αλλά και στο περιστατικό της μετάβασης στο σπίτι του ζευγαριού, και έντασης με λεκτική αντιπαράθεση που υπήρξε, προσώπων από το περιβάλλον του κατηγορούμενου, το οποίο κατήγγειλε με μηνύσεις αλλά και με την ενεργοποίηση του κουμπιού πανικού, η παθούσα δικηγόρος.Στη δικαστική κρίση βάρυνε, ωστόσο, και το γεγονός ότι ο δικηγόρος παρέμεινε για πολλές ώρες «άφαντος» για τις διωκτικές Αρχές, που ενημέρωσαν την Εισαγγελία ότι τον αναζητούν ανεπιτυχώς στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά την καταγγελία και τις μηνύσεις της κ. Πολυζωγοπούλου για την «εισβολή» στο σπίτι, όπως περιγράφει η ίδια, της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, της κόρης του και ενός δικηγόρου-συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου του ζευγαριού.

Ο ποινικολόγος ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό που πυροδότησε τις ποινικές εξελίξεις σε βάρος του, αποδίδοντας όσα περιγράφει η μηνύτρια σε πρωτοβουλία της μεγαλύτερης κόρης του. Παράλληλα, φέρεται να υπέβαλε μήνυση, στο αστυνομικό τμήμα, κατά της συζύγου του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ