Απίστευτο: Οικογένεια αρνητών στις Σέρρες εμπόδιζε την ταφή συγγενή τους μέχρι να πειστούν ότι πέθανε από κοροναϊό

Απίστευτο: Οικογένεια αρνητών στις Σέρρες εμπόδιζε την ταφή συγγενή τους μέχρι να πειστούν ότι πέθανε από κοροναϊό

Πρόκειται για έναν 66χρονο ανεμβολίαστο από τη Δράμα που νοσηλεύτηκε διασωληνωμένος.


Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι στις Σέρρες οι συγγενείς ενός αρνητή του κοροναϊού ο οποίος πέθανε από επιπλοκές της πανδημίας εμποδίζουν την ταφή του απαιτώντας να πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή,προκειμένου να πειστούν ότι έχασε τη ζωή του από Covid-19.

Σύμφωνα με το GRTimes, πρόκειται για έναν 66χρονο ανεμβολίαστο από τη Δράμα, ο οποίος νόσησε από κορονοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για περίπου μία εβδομάδα στο νοσοκομείο των Σερρών.

Η κατάστασή του ήταν τέτοια που οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διασωλήνωση και νοσηλεία του στην κλινική ΜΕΘ-covid, όπου κατέληξε. Το πιστοποιητικό θανάτου από κοροναϊό δόθηκε στους συγγενείς, αλλά εκείνοι δεν το δέχθηκαν αρνούμενοι να πιστέψουν ότι ο θάνατός του προήλθε από κοροναϊό, παρόλο που είχαν στα χέρια τους το θετικό τεστ PCR.

Έτσι, τον άφησαν στα ψυγεία του νοσοκομείου για δύο – τρεις ημέρες, μέχρι να κινήσουν τις διαδικασίες νεκροψίας – νεκροτομής, στις οποίες και προχώρησαν, ώστε να πειστούν για τα αίτια που τον οδήγησαν στον θάνατο.

Για τη διαδικασία μάλιστα, η σορός του 66χρονου μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τελέστηκε η νεκροτομή από κρατικό ιατροδικαστή και υπό την παρουσία, μάλιστα, εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια.

Τελικώς επιβεβαιώθηκε ότι υπήρξε «τεράστια και εκτεταμένη βλάβη πνευμόνων, η οποία προήλθε από τον κοροναϊό» και μόνο τότε οι συγγενείς πείστηκαν και προχώρησαν στην ταφή του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS