Ανοικτά από σήμερα mall, εκπτωτικά χωριά, κέντρα αισθητικής με click inside

Ανοικτά από σήμερα mall, εκπτωτικά χωριά, κέντρα αισθητικής με click inside

 Από σήμερα επαναλειτουργούν εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και κέντρα αισθητικής - Οι κανόνες για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου


Από το Σάββατο ξεκινά το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας με τη σκυτάλη να παίρνουν τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής, ενώ όπως έχει ανακοινωθεί στις 3 Μαΐου αναμένεται το άνοιγμα της εστίασης.

Τον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσουν τα malls, η εσίαση και τα κέντρα αισθητικής εξειδίκευσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 24 Απριλίου ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα (malls) και τα εκπτωτικά χωριά με τις μεθόδους click inside και click away.

Για τη μετάβαση σε αυτά, ισχύουν τα ίδια μέτρα που βρίσκονται σε εφαρμογή τώρα για το λιανεμπόριο. Δηλαδή θα είναι υποχρεωτική η αποστολή σχετικού SMS στο 13032 και θα υπάρχει όριο τριών ωρών για την ολοκλήρωση των αγορών.

Προτείνεται το εξής ωράριο λειτουργίας για τα malls και τα εκπτωτικά χωριά: από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. τις καθημερινές, με εξαίρεση την Μ. Παρασκευή από 1:00 μ.μ. έως 7:00 μ.μ και το Μ. Σάββατο 7:00 π.μ έως 6:00 μ.μ.

Μέσα στα καταστήματα θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. Μέσα στον ευρύτερο χώρο των εμπορικών κέντρων ή των εκπτωτικών χωριών επιτρέπεται ένας πελάτης πελάτης για κάθε 10 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου. Οι πελάτες θα πρέπει να έχουν απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους κατά την αναμονή τους στα ταμεία.

Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες σε malls και εκπτωτικά χωριά υποχρεούνται να κάνουν self test μία φορά την εβδομάδα.

Τέλος, αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (συμπεριλαμβανομένων take away και delivery) εντός των εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών.

Κέντρα αισθητικής

Αναφορικά με τα κέντρα αισθητικής, τα οποία μπορούν από αύριο να επαναλειτουργήσουν, είναι υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ δύο φορές την εβδομάδα για εργαζόμενους και επιχειρηματίες (το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος).

  • Θα πρέπει να τηρείται 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας
  • Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη της λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Η χρήση μάσκας προστασίας είναι υποχρεωτική για το προσωπικό και τους πελάτες.
  • Το ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. τις καθημερινές, με εξαίρεση την Μ. Παρασκευή από 1:00 μ.μ. έως 7:00 μ.μ και το Μ.
  • Σάββατο 7:00 π.μ έως 6:00 μ.μ
  • Μέχρι 100 τμ θα βρίσκονται 4 άτομα. Από εκεί και πάνω η αναλογία είναι 1 άτομο ανά 25 τμ
    stab3 1

Εστίαση
Tη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαϊου και μόνο στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

  • Επιτρέπεται η παρουσία καθήμενων μόνο πελατών και μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι. Πάνω στα τραπεζάκια πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό
  • Πελάτες και προσωπικό θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά τον χρόνο αναμονής. Επίσης, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπέζια ή στο μπαρ.
  • Επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες: α) με την τοποθέτηση δύο (2) σκαμπό μαζί και β) απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου για κάθε επόμενη
  • δυάδα σκαμπό.
  • Τα καταστήματα της εστίασης θα παραμένουν κλειστά από τις 23:00 έως τις 05:00 το πρωί της επόμενης.
  • Οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες στην εστίαση πρέπει να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα. Το κόστος ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος και του δεύτερου την επιχείρηση.                                                                                                                                                                                                        
    Η διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων
    stab6stab5stab7
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ