Lockdown: Το πρώτο Σαββατοκύριακο με ανοιχτές παραλίες και εστίαση

Lockdown: Το πρώτο Σαββατοκύριακο με ανοιχτές παραλίες και εστίαση

Λειτουργούν καφέ, εστιατόρια, μπαρ και οργανωμένες παραλίες - Το χρονοδιάγραμμα για πολιτισμό, αθλητισμό, τουρισμό, αγορά


Με προσεκτικά βήματα η χώρα προχωρά με γοργούς ρυθμούς προς την κανονικότητα με ορίζοντα ένα κανονικό καλοκαίρι αφήνοντας σταδιακά πίσω μας το lockdown.

Την ίδια ώρα, το Σαββατοκύριακο που διανύουμε είναι ιδιαίτερο αφού για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες η εστίαση λειτουργεί ενώ οι οργανωμένες παραλίες είναι ανοιχτές για το κοινό από σήμερα. Ο ρυθμός των εμβολιασμών, αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες που «εγκαταστάθηκαν» από νωρίς στη χώρα έκαναν τους λοιμωξιολόγους να ανάψουν το πράσινο φως για την λειτουργία τους και όλο αυτό το διάστημα οι επιχειρηματίες προετοιμάζονταν πυρετωδώς για την σημερινή ημέρα.

Πώς θα λειτουργήσουν οι οργανωμένες πλαζ

Για τη μετακίνηση στις οργανωμένες πλαζ απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 6.

Αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύουν στις οργανωμένες παραλίες:

Οι ομπρέλες μεταξύ τους θα έχουν απόσταση τουλάχιστον 4 μέτρα, σε κάθε ομπρέλα έχουν τοποθετηθεί δύο ξαπλώστρες,
Οι ξαπλώστρες θα απολυμαίνονται πριν καθίσει ο επόμενος πελάτης και μπορούν να γίνουν περισσότερες μόνο εάν πρόκειται για οικογένειες
Για τους εργαζόμενους θα είναι υποχρεωτικά τα self test ενώ όπως και στα καταστήματα εστίασης απαγορεύεται η μουσική καθώς και οι όρθιοι στα beach μπαρ.

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ανοικτά την Κυριακή 9 Μαΐου τα καταστήματα

Την Κυριακή 9 Μαΐου, θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Τα καταστήματα, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 του μήνα, θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι από σήμερα μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ., σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Δεδομένων των περιορισμών και των μέτρων για την πανδημία, την Κυριακή η προσέλευση στα καταστήματα θα γίνεται με σχετικό ραντεβού.

Ανοιχτά θα είναι ακόμη τα σούπερ μάρκετ, τα κομμωτήρια, όπως και τα καταστήματα με υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (μανικιούρ, αποτρίχωση κ.λπ.).

Για σούπερ μάρκετ στέλνουμε μήνυμα στο 13033 με κωδικό 2. Για τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να σταλεί SMS στο 13032 με το ονοματεπώνυμο, ενώ ο συνολικός χρόνος για τα ψώνια θα είναι τρεις ώρες. Για τα κομμωτήρια και τα καταστήματα με υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής στέλνουμε SMS sto 13033 με τον κωδικό 6.

Ειδήσεις σήμερα:

Όλα τα νέα μέτρα – Τι ανοίγει και πότε

Την ίδια ώρα ημερομηνία ορόσημο χαρακτηρίζεται η 10η Μαΐου, καθώς τότε οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων θα επιστρέψουν και πάλι στα θρανία τους. Όπως έγινε και κατά το άνοιγμα των λυκείων, τα self test θα αποτελέσουν το βασικό όπλο για την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων. Τα self tests για μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό θα διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία και θα διενεργούνται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, δρώντας έτσι συμπληρωματικά στο υφιστάμενο υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει υποχρεωτική χρήση μάσκας και διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών.

Επίσης, από τη Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία, βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου, ενώ στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα ωδεία με αναλογία 1:1.

Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί προκειμένου, να μην υπάρξει μαζικό άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών, σταθμίζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα και ελλείψει της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στις συγκεκριμένες ηλικίες των παιδιών.

Επιπρόσθετα, από 17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ.

Επιπλέον στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%, ενώ τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους επανεκκινούν στις 28 Μαΐου. Αυτό αφορά μόνο καθήμενους, όχι ορθίους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS