Ετοιμασίες για να ανοίξει η εστίαση, μαζί με τον τουρισμό, μετά το Πάσχα -Σε εξωτερικούς χώρους

Ετοιμασίες για να ανοίξει η εστίαση, μαζί με τον τουρισμό, μετά το Πάσχα -Σε εξωτερικούς χώρους

Μετά το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων και πάντα βάσει των εισηγήσεων της επιτροπής των ειδικών, η κυβέρνηση εστιάζει την προσοχή της στο άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης.

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, έχει δηλώσει πως ο τουρισμός αναμένεται να ανοίξει στις 14 Μαΐου, δύο εβδομάδες μετά το Πάσχα, ενώ ο πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη έχουν πει πως και η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα.

Μητσοτάκης: «Εκτίμησή μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα»
Στις αρχές Απριλίου από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τριτολογία του στη συζήτηση για την πανδημία και την οικονομία και αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης της οικονομίας, είπε πως η εκτίμησή του είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα.

Ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «στον τομέα της εστίασης, 6 στις 7 επιχειρήσεις πήραν κάποιου είδους μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και λαμβάνοντας υπ' όψιν το μέγεθος της ύφεσης, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό δεν σημαίνει πως η ανάκαμψη την επόμενη ημέρα θα είναι αυτόματη. Θα χρειαστεί ενίσχυση και την επόμενη ημέρα. Εκτίμησή μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα βάσει των τωρινών επιδημιολογικών δεδομένων».

Πέτσας: Ενέργειες προκειμένου να αυξηθεί ο εξωτερικός χώρος πολλών μαγαζιών
Σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο OPEN για τα self test και το άνοιγμα της εστίασης, είπε πως οι επόμενες 15 μέρες είναι κρίσιμες όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού.

Για το άνοιγμα της εστίασης, ο κ. Πέτσας τόνισε: «Ο καιρός είναι σύμμαχός μας. Έχουμε κάνει και ενέργειες προκειμένου να αυξηθεί ο εξωτερικός χώρος πολλών μαγαζιών. Θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες. Όταν ανοίξουμε τον τουρισμό, θα πρέπει να προσφέρουμε και ένα εύρος υπηρεσιών».

Πελώνη για άνοιγμα εστίασης: Πιο πιθανό να γίνει μετά το Πάσχα
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενη με τη σειρά της στα self test, αναφέρθηκε και στην εστίαση. Η κυρία Πελώνη τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί η δωρεάν παράδοση self test σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. «Όσο παραλαμβάνουμε περισσότερα τεστ, αυτή την εβδομάδα θα διαθέσουμε μέσω των φαρμακείων δωρεάν τεστ σε περίπου 900.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως, για παράδειγμα, στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τη Δικαιοσύνη», υπογράμμισε.
Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση, είπε πως είναι «πρόωρο να μιλάμε τώρα για άνοιγμα της εστίασης. Πιο πιθανό να γίνει μετά το Πάσχα».

Από την πλευρά του πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου, είπε πως «μπορεί να ανοίξει ο τουρισμός χωρίς να ανοίξει η εστίαση», παρά το γεγονός ότι ο συνδυασμός θα ήταν πολύ καλύτερος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS