Αλαλούμ με τον κατηγορούμενο για βιασμό της 33χρονης - Το κενό του νόμου αφήνει ελεύθερο τον ύποπτο, ενώ η άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Αλαλούμ με τον κατηγορούμενο για βιασμό της 33χρονης - Το κενό του νόμου αφήνει ελεύθερο τον ύποπτο, ενώ η άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Μία μικρή... χαραμάδα στο νόμο, ενδεχομένως και κάποιοι λάθος χειρισμοί έχουν φέρει εκτός -έστω προσωρινής- κράτησης έναν άνθρωπο που ενδεχομένως να αποτελεί έναν άκρως επικίνδυνο άνδρα. Ο λόγος για τον 27χρονο Παλαιστίνιο ο οποίος φέρεται να βίασε, έδεσε, έδειρε αλλά και κλείδωσε μία 33χρονη από την Αλβανία στο κέντρο της Αθήνας.

Το κενό του νόμου αφήνει ελεύθερο τον ύποπτο

Ο 27χρονος άνδρας αφέθηκε ελεύθερος από τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές, καθώς δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις πως ήταν όντως εκείνος που βασάνισε την άτυχη γυναίκα. Οι δικαστικές αρχές παρέμειναν με δεμένα χέρια, καθώς μέσα στη δικογραφία της υπόθεσης δεν υπήρχε η επίσημη κατάθεση της 33χρονης, η οποία όμως είναι σε τραγική κατάσταση και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Σωτηρία»!

Η αλληλουχία των γεγονότων και των διαδικασιών στο πλαίσιο του κώδικα Ποινικής Δικονομίας είναι αυτή που ουσιαστικά έχει φέρει σε κίνδυνο την υπόθεση.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές φέρεται το βράδυ της Δευτέρας να εντόπισαν τον 27χρονο Παλαιστίνιο στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην Ομόνοια. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε πως έφερε μαχαίρι. Ο άνδρας συνελήφθη και μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν εμπλεκόταν με την υπόθεση.

Λίγο αργότερα, μία άλλη περιπολούσα ομάδα έφτανε σε ένα χαμόσπιτο, όπου φέρεται να άκουσε τις κραυγές μιας γυναίκας. Εκεί εντοπίστηκε η εν λόγω 33χρονη, σε κάκιστη κατάσταση. Πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν πως η νεαρή πρόλαβε να περιγράψει μερικά πράγματα, να δώσει εικόνα στους αστυνομικούς για το ποιος ήταν εκείνος που τη βασάνισε σε τέτοιο βαθμό. Η γυναίκα ήταν σε τραγική κατάσταση κι έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι αστυνομικοί συνδέοντας τα κομμάτια έφτασαν στην ισχυρή πιθανότητα ο 27χρονος να είναι και ο βασανιστής της γυναίκας.

Σχημάτισαν δικογραφία και προώθησαν την υπόθεση στις δικαστικές αρχές. Ωστόσο, επίσημη υπογεγραμμένη κατάθεση της κοπέλας δεν υπάρχει μέσα στο φάκελο. Η γυναίκα έπρεπε να λάβει ιατρική φροντίδα. Και παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών να λάβουν αυτή την κατάθεση, η 33χρονη νοσηλευόταν στη ΜΕΘ. Μάλιστα, πηγές πληροφόρησης αναφέρουν πως η ίδια η ανακρίτρια βρέθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση της 33χρονης!

Όπως κατέγραψε η «ON time», ο Παλαιστίνιος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παρουσίας του σε Α.Τ. τρεις φορές το μήνα και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει γνωστή διεύθυνση κατοικίας του! Ως εκ τούτου, ακόμη και όταν προκύψει η επίσημη κατάθεση, οι Αρχές δεν θα είναι σε θέση να τον εντοπίσουν, ώστε να εξεταστεί συμπληρωματικά από τους ανακριτικούς υπαλλήλους!

Μπέρδεμα

Εν τω μεταξύ, από τις πληροφορίες που προκύπτουν, διαπιστώνεται πως ενδεχομένως οι αστυνομικοί να αντιλήφθηκαν πως η κοπέλα δεν γνώριζε προσωπικά τον 27χρονο. Γίνεται αναφορά για κατ’ ιδίαν αναγνώρισή του σε αστυνομικό τμήμα του κέντρου της Αθήνας, όμως, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Ωστόσο, η τοποθέτηση της μητέρας της 33χρονης στο Mega την περασμένη Παρασκευή περιπλέκει τα πράγματα, καθώς αφήνεται να εννοηθεί πως η γυναίκα γνώριζε το βασανιστή της και μάλιστα πριν από δύο μήνες είχε δεχτεί και πάλι επίθεση: «Εγώ αυτόν δεν τον ξέρω. Δεν ξέρω αν είναι αυτός που η κόρη μου είχε πριν μήνες μια γνωριμία. Αυτός πιστεύω την κράταγε με τη βία και με τέτοια. Μου έλεγε πως είχε γνωρίσει έναν άνθρωπο από Αίγυπτο. Τώρα μου λένε για έναν από Παλαιστίνη. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός. Η κόρη μου, λέει, δεν θυμάται τι έγινε, αλλά μπορεί και να φοβάται και να μη μιλάει» τόνισε.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ