Ακόμη τρεις ηθοποιοί στο στόχαστρο της εισαγγελίας για βιασμούς- Βροχή οι καταγγελίες για τον χώρο τους θεάτρου

Ακόμη τρεις ηθοποιοί στο στόχαστρο της εισαγγελίας για βιασμούς- Βροχή οι καταγγελίες για τον χώρο τους θεάτρου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική έρευνα για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές να προσπαθούν να ξετυλίξουν ένα κουβάρι που κρύβει φρικτές εγκληματικές πράξεις. 

Μάλιστα, ουδείς γνωρίζει το εύρος που τελικά θα λάβουν οι αποκαλύψεις τουλάχιστον όσον αφορά τη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη. 

Την ίδια ώρα, η εισαγγελία ασχολείται συστηματικά με τρεις ακόμα ηθοποιούς, εκ των οποίων οι δύο είναι πασίγνωστοι και εξαιρετικά δημοφιλείς. Για αυτούς τους δύο οι εισαγγελικές έρευνες επικεντρώνονται σε καταγγελίες εις βάρος τους όχι μόνο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις που φθάνουν σε βαριές προσβολές της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αλλά και για περιπτώσεις απόπειρας βιασμού των θυμάτων τους. Και οι δύο έχουν τέτοιες καταγγελίες από γυναίκες συναδέλφους τους, οι οποίες έχουν μιλήσει για βίαια περιστατικά που συνιστούν απόπειρες βιασμού τους.

Παράλληλα, βέβαια, λαμβάνονται υπόψη και άλλες καταγγελίες εις βάρος τους για σεξουαλικές παρενοχλήσεις βαρύτατες ή λιγότερο βαριές, ενώ μία τρίτη περίπτωση ηθοποιού που παίζει και σε γνωστά σίριαλ απασχολεί την εισαγγελία κατά απόλυτη προτεραιότητα. Πρόκειται για ηθοποιό που έχει καταγγελία από άνδρα ενήλικο (και όταν έγινε το περιστατικό), ο οποίος περιγράφει πως βιάστηκε και δίνει λεπτομέρειες για τη σεξουαλική κακοποίησή του. Για την υπόθεση αυτή η εισαγγελία κινείται κατά προτεραιότητα, διότι το αδίκημα που καταγγέλλεται είναι παλιό και παραγράφεται αν δεν «τρέξουν» άμεσα οι σχετικές διαδικασίες σε δύο μήνες.

Ο εν λόγω ηθοποιός ελέγχεται και για τις σχέσεις του με τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να διευκρινιστεί ποιος ήταν ο ρόλος του στη δράση του γνωστού θεατρανθρώπου, καθώς αναφέρεται από άλλο θύμα για συμμετοχή σε σεξουαλικές κακοποιήσεις. Σε όλα αυτά να προστεθεί η κατάθεση, χθες, στην εισαγγελία του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα, ενώ τις προσεχείς ημέρες έχει κληθεί σε κατάθεση ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ για να προσκομίσει όσες σοβαρές καταγγελίες έχουν φθάσει στο πειθαρχικό του σωματείου.

Επίσης, η εισαγγελία διέταξε έρευνα και για τα δημοσιεύματα που φέρουν συγκεκριμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις να αποστέλλουν ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στον Δημήτρη Λιγνάδη για διδασκαλία. Ο κ. Μπιμπίλας, πάντως, δεν έκανε καμία δήλωση μετά την κατάθεσή του, λέγοντας ότι με το θέμα ασχολείται πλέον η Δικαιοσύνη. Ομως, όπως όλα δείχνουν, οι δικαστικές έρευνες, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, βρίσκονται ακόμα στην αρχή, ενώ το λεγόμενο ελληνικό ΜeToo έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ το όριο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κινείται ήδη –σε πολλές περιπτώσεις– στα όρια βαρύτατων εγκληματικών πράξεων.

Πηγή: Καθημερινή

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS