Νέα Σμύρνη: Αρνείται ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού ο 22χρονος που προφυλακίστηκε -«Δεν έχω ξαναπάει σε πορεία»

Νέα Σμύρνη: Αρνείται ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού ο 22χρονος που προφυλακίστηκε -«Δεν έχω ξαναπάει σε πορεία»

Δεν είχε καμία ανάμειξη στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, ούτε έλαβε μέρος στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού υποστήριξε στην απολογία του ο 22χρονος, ο οποίος συνελήφθη όταν πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης αναζητώντας το πορτοφόλι του.

«Δεν έχω καμία ανάμειξη σε όλο αυτό. Είναι κρίμα να καταστραφεί ένας άνθρωπος για κάτι που δεν έχει κάνει. Δεν έχω ξαναπάει σε πορεία», ανέφερε, χωρίς ωστόσο να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα που τον έκριναν προφυλακιστέο.

Ο νεαρός, ο οποίος μένει στη Γλυφάδα, υποστήριξε ότι το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαρτίου είχε πάει στη Νέα Σμύρνη στο σπίτι του θείου του για να κάνει μία τεχνική εργασία στον υπολογιστή του: «Στις 9 Μαρτίου 2021 δούλευα το πρωί. Σχόλασα στις 13.00. Πήρα τη μητέρα μου τηλέφωνο γιατί σχολάμε την ίδια ώρα περίπου και της είπα να έρθει να με πάρει από τη δουλειά στον Άγιο Δημήτριο και έτσι και έγινε και γυρίσαμε μετά σπίτι. Έκανα μπάνιο και ο πατέρας μου μου είπε ότι μίλησε με το θείο μου και του είπε να πάω στο σπίτι του στη νέα Σμύρνη για να κάνω format στον υπολογιστή του.

Στον θείο μου έφτασα στις 4 με 4 παρά 10 το απόγευμα. Πήγα εκεί με το μετρό. Εκείνη την ώρα μίλησα και με το φίλο μου τον Ζ. για τον υπολογιστή, μου είπε ότι ήθελε να πάει στην πλατεία, μου πρότεινε αν ήθελα να πάω και εγώ και επειδή ήμουν ήδη κοντά του είπα να έρθει να με πάρει. Στο σπίτι του θείου μου ήταν και η θεία μου και ο ξάδερφος μου. Ο Ζ. ήρθε και με πήρε γύρω στις 18.00 με 18.30 με το μηχανάκι».

Ο νεαρός είπε στην ανακρίτρια ότι βρέθηκε στην Πλατεία Νέας Σμύρνης με δυο φίλους του και ακολούθησαν το πλήθος που κατέβαινε προς τη Λεωφόρο Συγγρού. Όταν αντιλήφθηκε ότι γινόταν φασαρία, μπήκε σε ένα στενό και στη συνέχεια διαπίστωσε ότι έχει χάσει το κινητό του τηλέφωνο και το πορτοφόλι του: «Φτάσαμε στην πλατεία, εκεί μας περιμένει και ένας άλλος φίλος ο Γ.Μ. Τότε άρχισε πολύς κόσμος να πηγαίνει προς την Αγία Φωτεινή και ακολουθήσαμε τον κόσμο με κατεύθυνση προς την Πλαστήρα. Είχε πολύ κόσμο και καλό κόσμο, δηλαδή οικογένειες. Όπως πηγαίναμε στην Πλαστήρα στις 19.00 με 19.30 ακούσαμε ξαφνικά θορύβους, είδαμε μηχανάκι της ομάδας Δέλτα και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τον φίλο μου το Ζ. τον έχασα στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Πλαστήρα και συνέχισα δεξιά στην Πλαστήρα και αμέσως δεξιά μπήκα στο πρώτο στενό. Τον ξανά βρήκα μετά από 10 λεπτά στην Αγίας Φωτεινής. Του είπα ότι δε βρίσκω το κινητό μου και το πορτοφόλι μου».

Ο 22χρονος υποστήριξε ότι μαζί με το φίλο του επέστρεψαν στη Γλυφάδα. Έκανε μια κλήση στο κινητό του και το σήκωσε ένας άνδρας ο οποίος του είπε ότι έχει βρει τη συσκευή. Μαζί με τους γονείς του αυτή τη φορά, επέστρεψε στη Νέα Σμύρνη, συνάντησε τον άνδρα για να πάρει πίσω το τηλέφωνο. Στη συνέχεια πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να αναζητήσει το πορτοφόλι του: «Του είπα να δώσει το κινητό του να καλέσω στο κινητό μου. Μετά πήγαμε να βρούμε τον Γ. στην πλατεία, φύγαμε με τον Γ. και ο Ζ. έφυγε με το μηχανάκι του, μετά πήγαμε με το Γ. στην BP Άνω Γλυφάδας, οδός Γούναρη γιατί δεν ήθελα να πάω σπίτι να αναστατώσω τους γονείς μου, πήρα στο κινητό μου το σήκωσε ένας κύριος, ονόματι Γ. και μου είπε ότι έχει το κινητό μου και να πάω να το πάρω από Πλαστήρα 52 στη Νέα Σμύρνη. Πήρα τους γονείς μου να έρθουν να με πάρουν από την BP και να πάμε όλοι μαζί να πάρουμε το κινητό μου. Πήγαμε, πήρα το κινητό μου τελικά από τον κύριο Γ., τον ρώτησα για το πορτοφόλι μου και εκείνος μου είπε ότι άκουσε μια διμοιρία των ΜΑΤ να λέει ότι βρήκε ένα πορτοφόλι. Δεν αγχώθηκα που βρήκε το πορτοφόλι μου η αστυνομία».

Όμως, όταν έφτασε στο Αστυνομικό τμήμα, οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες. Όπως λέει μάλιστα, από το πορτοφόλι του έλειπαν 120 ευρώ: «Πήγα στο τμήμα, ρώτησα για το πορτοφόλι μου, μου είπαν έλα επάνω να το πάρεις και με συνέλαβαν. Τους ρώτησα γιατί και μου είπαν ότι επειδή το πορτοφόλι βρέθηκε στο σημείο των επεισοδίων. Εγώ από την αρχή είπα στην αστυνομία ότι πήγα στην συγκέντρωση με ένα φίλο μου το Γ. χωρίς να με ρωτήσουν παραπάνω στοιχεία του και ότι στο Αστυνομικό Τμήμα πήγα με τους γονείς μου για να πάρω το πορτοφόλι μου. Στο πορτοφόλι μου είχα 125 € και κάτι ψιλά και στο τμήμα βρέθηκαν μόνο τα 5 € και κάτι ψιλά. Το περιστατικό με τον αστυνομικό δεν το είδα, το έμαθα μετά από τα βίντεο που κυκλοφορούσαν».

Τι υποστήριξαν οι μάρτυρες υπεράσπισης του «Ινδιάνου»
Τρεις μάρτυρες κατέθεσαν ενώπιον της ανακρίτριας, υποστηρίζοντας ότι ο 30χρονος με το προσωνύμιο «Ινδιάνος», ο οποίος φέρεται να είναι ο άνδρας που «γκρέμισε» τον αστυνομικό από το μηχανάκι και στη συνέχεια άρχισε να τον κλωτσάει με μανία, δεν βρισκόταν καν στη Νέα Σμύρνη.

Τόσο οι καταθέσεις τους, όσο και η απολογία του 30χρονου δεν κατάφεραν να αντικρούσουν το βαρύ κατηγορητήριο για απόπειρα ανθρωποκτονίας και έτσι ο «Ινδιάνος» κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο συνήγορός του, Παύλος Σαράκης, χαρακτήρισε «άκρως εσφαλμένη» την απόφαση και προανήγγειλε ότι θα καταθέσει προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης.

Ο πρώτος μάρτυρας, οδηγός λεωφορείου στην εταιρία ηλεκτρονικών ειδών που εργάζεται ο «Ινδιάνος», υποστήριξε ότι παρέλαβε τον 30χρονο από την αποθήκη της εταιρίας στον Ασπρόπυργο γύρω στις 18.00 και κατέβηκε στην Ελευσίνα, στο ύψος της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών γύρω στις 18.20. «Ήταν ο μόνος εργαζόμενος που είχα να μεταφέρω από την αποθήκη. Την επόμενη μέρα, όταν έφτασα για να τον παραλάβω πάλι, είδα τρεις αστυνομικούς με πολιτικά να τον συλλαμβάνουν. Τον είδα σαστισμένο. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω» είπε ο μάρτυρας.

Υπέρ του κατηγορουμένου κατέθεσε και ένας συνάδελφος του, αλλά και η έγκυος σύζυγός του, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν μαζί τους σε άλλο σημείο της Αθήνας την ώρα της επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

«Είμαι συνάδελφος του κατηγορουμένου εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών στον Ασπρόπυργο. Ο κατηγορούμενος τελευταίες εβδομάδες είχε βάρδια 10.00 με 18.00 το απόγευμα. Στις 9 Μαρτίου είχα άδεια. Την ίδια ημέρα στις 11.00 π.μ. Τον πήρα τηλέφωνο, ήταν στη δουλειά και του είπα αν θέλει μετά τη δουλειά να έρθει για καφέ και να συναντηθούμε στο παρκάκι δίπλα από το σπίτι. Ήρθε τελικά στις 18.30 με 19.00 παρά. Ήταν και η γυναίκα μου μαζί και ένας ακόμη φίλος μου. Έκατσε μαζί μας καμιά ώρα. Στις 19.15 πήγαμε προς το σπίτι μου και στις 19.30 περίπου ο κατηγορούμενος έφυγε και μου είπε ότι θα έπαιρνε λεωφορείο και θα πήγαινε στο σπίτι του. Από κει και πέρα δε γνωρίζω τίποτα.

Την επόμενη μέρα δεν πήγα πάλι στη δουλειά, ούτε ο κατηγορούμενος ξέρω αν πήγε στη δουλειά. Την ημέρα σύλληψης του τον αναζήτησα στο κινητό αλλά το είχε κλειστό. Στις 11 Μαρτίου μου έστειλε μήνυμα η αδερφή του και μου είπε ότι τον συνέλαβαν. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να πω ψέματα για τον κατηγορούμενο. Είναι καλό παιδί και τον αγαπάω πολύ. Είναι ευγενικός, μορφωμένος και συνεσταλμένος. Δεν τον έχω ακούσει ποτέ να βρίζει. Έχω πέσει από τα σύννεφα γι’ αυτό που έγινε» ανέφερε ο μάρτυρας.

Η έγκυος σύζυγος του συναδέλφου του «Ινδιάνου» κατέθεσε:

«Γνωρίζω εδώ και ένα μήνα τον κατηγορούμενο. Ήρθε πριν ένα μήνα μαζί με τον άντρα μου στο σπίτι και φάγαμε όλοι μαζί. Μου φάνηκε ντροπαλό παιδι. Στις 9 Μαρτίου το απόγευμα είχαμε βγάλει με τον άντρα με το σκυλάκι μας βόλτα στο παρκάκι. Μετά ήρθε και ένας φίλος του και επίσης ο άντρας μου μου είπε ότι θα ερχόταν ο κατηγορούμενος, με τον οποίο είχε μιλήσει το πρωί. Στις 18.30 με 19.00 παρά ήρθε ο κατηγορούμενος στο παρκάκι. Φορούσε μία μαύρη φόρμα από κάτω, φουσκωτό αμάνικο γιλέκο και μέσα ένα σκουρόχρωμο φούτερ.

Τα τρία αγόρια μαζεύτηκαν, έριξαν μια βολή στην μπασκέτα και μετά πήγαμε σπίτι. Στις 19.15 ξεκινήσαμε να πάμε στο σπίτι όλοι μαζί εκτός από τον τρίτο φίλο του που είχε ήδη φύγει. Καθίσαμε λίγο έξω από το σπίτι, τους κέρασα πορτοκαλάδα, μετά πήγα στην κουζίνα και στις 19.30 με 20.00 παρά έφυγε ο κατηγορούμενος. Την επόμενη μέρα ο άντρας μου δεν πήγε στη δουλειά και κάλεσε τον κατηγορούμενο στο κινητό, αλλά δεν απαντούσε. Δεν θα έλεγα κάποιο ψέμα, γιατί στην κατάσταση που είμαι στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης μου, δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να έρθω εδώ».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
tp banner

 

 

  

 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS