Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν οι χθεσινές εικόνες από την πλατεία Νέας Σμύρνης με αστυνομικούς να ασκούν βία σε πολίτες.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων από αστυνομικούς. Η έρευνα θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας γίνεται λόγος για απρόκλητη επίθεση 30 ατόμων κατά της Αστυνομίας, την ίδια ώρα που αναφέρεται ότι θα διενεργηθεί διοικητική έρευνα.

Κάτοικοι της περιοχής, μεταφέροντας τα γεγονότα, αναφέρουν ότι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ επέβαλαν πρόστιμο σε μια οικογένεια τα μέλη της οποίας δεν φορούσαν μάσκες, άλλοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για αυτή τους την κίνηση, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η κατάσταση να ξεφύγει εκτός ελέγχου.

Νέα Σμύρνη: Έρευνα για την επίθεση αστυνομικού σε πολίτη

Ωστόσο, σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, δύο νεαροί με μάσκες συνομιλούν με τους αστυνομικούς, αλλά η λεκτική αντιπαράθεση ξέφυγε με τον αστυνομικό στη συνέχεια να χτυπάει με το γκλομπ έναν από τους νεαρούς.

https://www.facebook.com/1263266934/videos/10224871202788360/

Στη συνέχεια η κατάσταση εκτροχιάστηκε, με τον κόσμο να φωνάζει στους αστυνομικούς να σταματήσουν τη βίαιη επίθεση.

https://www.facebook.com/100004184910396/videos/1846321058850707/

Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε διαδήλωση στην περιοχή κατά της αστυνομικής βίας με 300 περίπου άτομα, όπου ακολούθησε νέος κύκλος επεισοδίων με την αστυνομία. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος. Οπως τονίζει η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με την επίθεση του αστυνομικού στον νεαρό έχει ήδη διαταχθεί διοικητική έρευνα.

Συνολικά από τις δύο επιθέσεις έγιναν 11 προσαγωγές. Το βίντεο όμως με την επίθεση του αστυνομικού σε πολίτη έγινε αιτία για πολιτική αντιπαράθεση χθες το απόγευμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS