Έπεσε και το τελευταίο κάστρο -Έρχονται όρια ταχύτητας στη γερμανική Autobahn

Έπεσε και το τελευταίο κάστρο -Έρχονται όρια ταχύτητας στη γερμανική Autobahn

Στη θέσπιση ορίων ταχύτητα σε ολόκληρο το Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Γερμανίας συμφώνησαν ομόφωνα τα 16 κρατίδια της Γερμανικής Συνομοσπονδίας.

Μπροστά σε μια… κοσμοϊστορική αλλαγή βρίσκονται οι οδηγοί στη Γερμανία, οι οποίοι μέχρι και σήμερα απολάμβαναν το προνόμιο της απουσίας ορίων ταχύτητας στο 70% των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Ο λόγος για τη γνωστή στους περισσότερους Autobahn, η οποία αποτέλεσε έναν πραγματικό παράδεισο για τους λάτρεις της ταχύτητας και το άλλοθι για αρκετούς κατασκευαστές, οι οποίοι παρά τη γενικότερη προσπάθεια περιορισμού των εκλυόμενων ρύπων και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των οχημάτων, συνέχιζαν να επενδύουν στο άρμα των υπερυψηλών επιδόσεων.

Ως γνωστόν βέβαια όλα τα όμορφα πράγματα σε αυτή τη ζωή κάποια στιγμή τελειώνουν και η απουσία ορίων ταχύτητας από τους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους δεν αποτελεί εξαίρεση του συγκεκριμένου.

Η συζήτηση για την επιβολή ορίων ταχύτητας στη γερμανική Autobahn έχει ανοίξει εδώ και αρκετά χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει τελεσφορήσει. Φτάνοντας, βέβαια, στο 2022 η ασυλία που απολαμβάνουν οι οδηγοί στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους έμοιαζε να πηγαίνει κόντρα σε κάθε λογική.

Ίσως αυτό να οδήγησε στην ομόφωνη απόφαση των 16 κρατιδίων της Γερμανικής Συνομοσπονδίας να θεσπιστούν όρια ταχύτητας σε όλο το μήκος των αυτοκινητοδρόμων, βάζοντας τέλος στον θρύλο της Autobahn.

Είναι κάτι περισσότερο από πιθανόν, λοιπόν, στο άμεσο μέλλον η γερμανική Autobahn να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό παράδειγμα, επιβάλλοντας σε όσους κινούνται σε αυτή το όριο των 130 χλμ./ώρα.

Σε κάθε περίπτωση, η θέσπιση ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας έρχεται σε μια περίοδο που η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία επιχειρεί την πολυπόθητη μετάβαση στην ηλεκτροκίνητη εποχή, την ίδια στιγμή που οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην Ουκρανία βαθαίνουν την ενεργειακή κρίση σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ