Εκθέτοντας με ανακρίβειες την κυβέρνηση που τον ανέδειξε

Εκθέτοντας με ανακρίβειες την κυβέρνηση που τον ανέδειξε

Ακούγοντας τα όσα είπε ο σημερινός Δήμαρχος Σπάρτης και πρώην υπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή κ. Πέτρος Δούκας, διερωτάται αν, εκθέτοντας με παντελώς ανακριβή στοιχεία την τότε κυβέρνηση, στην οποία άλλωστε συμμετείχε, για τις πυρκαγιές στην Ηλεία είναι αφελής πολιτικά ή η στάση του κρύβει κάποια συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Και μάλιστα την παρούσα στιγμή.

Αν λάβουμε υπόψιν κάποιες συμπεριφορές του ανδρός τότε που ήταν υπουργός, ενδεχομένως κάποιοι να επιλέξουν την δεύτερη εκδοχή. Αυτήν της κάποιας σκοπιμότητας. Διότι θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Δούκας ήταν αυτός που είχε εκθέσει τότε στην υπόθεση του Βατοπεδίου τον Θοδωρή Ρουσσόπουλο αλλά και τον μακαρίτη Γιάννη Αγγέλου, δεξί χέρι του Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι άλλωστε αθωώθηκαν πανηγυρικά αφού ταλαιπωρήθηκαν αδίκως. Τους είχε «βάλει στο κάδρο» τότε προκειμένου ο ίδιος να αποσείσει από πάνω του κάθε ευθύνη, ενώ συγχρόνως επιχειρούσε να εκθέσει τον τότε εκπρόσωπο της κυβέρνησης Θοδωρή Ρουσσόπουλο που εκλεγόταν στην ίδια εκλογική περιφέρεια με αυτόν.

Όμως για όσα είπε σε εκείνη την σύναξη  για τις σακούλες που μοίραζε η ΝΔ για να ανατρέψει το σε βάρος της πολιτικό κλίμα –θέση που είχε ως παράπλευρη απώλεια τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης- όλα αυτά ένα πράγμα επιβεβαίωσαν. Είτε ότι εψεύδετο ενσυνειδήτως ή ότι είχε κοντή μνήμη.

Πρώτον σακούλες με λεφτά που μοιράζονταν δεν υπήρχαν. Είχε δημιουργηθεί Ταμείο με λεφτά από 93.000 δωρητές υπό την αυστηρή διαχείριση του Πέτρου Μολυβιάτη. Ο ίδιος ο κ. Μολυβιάτης απαντώντας σε φληναφήματα της εποχής εκείνης είχε δώσει αποστομωτικές απαντήσει όπως:

Στο Ταμείο αυτό –του οποίου η κυβέρνηση μου εζήτησε να αναλάβω την προεδρία– εισέρρευσαν και κατετέθησαν σε ειδικό τοκοφόρο λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος 198.018.545,99 ευρώ από δωρεές οργανισμών, τραπεζών, εταιρειών και χιλιάδων πολιτών, καθώς και 10.295.882,08 ευρώ από τόκους, σύνολο 208.314.428,07 ευρώ.

Για την εκπλήρωση των σκοπών του, το Ταμείο εδαπάνησε μέχρι την 8η Οκτωβρίου του 2009, οπότε και το Δ.Σ. υπέβαλε την παραίτησή του στη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, 76.622.018,04 ευρώ, κυρίως στην Ηλεία αλλά και σε άλλες πληγείσες περιοχές. Το υπόλοιπο στην Τράπεζα της Ελλάδος την ημέρα εκείνη ήταν 131.692.410,03 ευρώ. Το Ταμείο είχε επίσης αποφασίσει να διαθέσει 80.000.000 ευρώ για έργα υποδομής στις πληγείσες περιοχές –κυρίως έργα αντιπλημμυρικά, αντιδιαβρωτικά, πυροπροστασίας κ.λπ.– και είχε ήδη εγκρίνει τη διάθεση 17.011.340,00 ευρώ για τη χρηματοδότηση αυτών των έργων, βάσει προτάσεων των περιφερειαρχών.

Όσον αφορά στο επιχείρημα ότι επιχείρησε η ΝΔ να γυρίσει το σε βάρος της κλίμα μοιράζοντας λεφτά με την σέσουλα, ο κ. Δούκας ξέχασε ότι το 2007 που είχαν συμβεί τα γεγονότα η ΝΔ δεν υπολειπόταν του ΠΑΣΟΚ 15 μονάδες όπως ανέφερε αλλά σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις της εποχής, της Metron Analysis και της Alco προηγείτο του ΠΑΣΟΚ, 1,7 και 0,7 ποσοστιαίες μονάδες αντιστοίχως. 

Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια για τα γεγονότα της εποχής εκείνης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ