Η κοινωνία έχει κρίνει

Η κοινωνία έχει κρίνει

Ιδού ένα ενδιαφέρον στοιχείο για το σημερινό πολιτικό σκηνικό που δείχνει πως η ελληνική κοινωνία έχει στρέψει την πλάτη της σε λαϊκισμούς και στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

Σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης, διαπιστώνεται ότι χρειάζεται η άθροιση του ποσοστού τουλάχιστον τεσσάρων κομμάτων της αντιπολίτευσης για να προσεγγιστεί, δημοσκοπικά, το ποσοστό που οι πολίτες δίνουν στο κόμμα που μας κυβερνά σήμερα!!

Αυτή η αξιολόγηση που κάνει η ελληνική κοινωνία θα πρέπει εκτιμηθεί, λαμβανομένων υπόψιν των ζοφερών γεγονότων που έπληξαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια την χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της πανδημίας. Διότι εκείνο το οποίο προκύπτει ακόμη και για τις περιπτώσεις που μπορεί να πει κάποιος ότι η διαχείριση των κρίσεων που περάσαμε θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, είναι ότι η κοινωνία μας, μέχρις στιγμής τουλάχιστον, δεν εμπιστεύεται κανέναν άλλον για να του αναθέσει τις τύχες της.

Επομένως το συμπέρασμα είναι το εξής: Το μεν ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, είτε επειδή έχει ένα πολύ  βεβαρημένο κυβερνητικό παρελθόν που προδίκασε ένα άσχημο μέλλον για την χώρας, είτε επειδή θεωρείται ανεπαρκής η ηγεσία του. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση και άρα θεωρητικά μόνο μπορεί ακόμη να κουβαλάει την ταμπέλα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εισπράττει την απαξίωση που του αναλογεί. Διότι η ελληνική κοινωνία κατάλαβε, αφού υπέστη το βάσανο του πειραματόζωου, ότι την εξαπάτησαν κάποιοι τυχοδιώκτες της πολιτικής που εκμεταλλεύθηκαν την απογοήτευσή της, έχοντας φιλοτεχνήσει για τον εαυτό τους μία ανύπαρκτη εικόνα αποτελεσματικών διαχειριστών.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ