Ε, ας αγοράσουμε σφεντόνες

Ε, ας αγοράσουμε σφεντόνες

Έχουμε την ατυχία να έχουμε γείτονα την Τουρκία και όχι το Λουξεμβούργο.

Ή καλύτερα τον Άγιο Μαρίνο. Ούτε εξοπλισμούς θα χρειαζόμασταν  ούτε «γκρίζες ζώνες»,  ή μη μόνο στα μπαρ. Εκεί που θα διεκδικούν οι πελάτες διαφορετικής εθνικότητας τα σκαμπό στην  μπάρα. Χώρια που τους μόνους εξοπλισμούς θα αγοράζαμε θα ήταν σφεντόνες και ξώβεργες.

Βάσκανος μοίρα μας καταράστηκε να γειτονεύουμε με απογόνους των Μογγόλων που τη μια μέρα μας κερνάνε καζάν ντιπί και τις υπόλοιπες 364 θέλουν να μας ρίξουν στην θάλασσα. Κατόπιν τούτου και δεδομένου ότι οι σφεντόνες είναι αποτελεσματικές μόνο για  κατσουλέρια, είμαστε αναγκασμένοι να βάζουμε το χέρι στην  τσέπη για να αγοράζουμε κάτι τι πιο αποτελεσματικό. Που είτε πετάει είτε κολυμπάει.

Κάποιοι δεν θέλουν τέτοια έξοδα. Ίσως γιατί προτιμούν να ξαναβρεθούμε στην θάλασσα. Υπάρχει βέβαια και μία επιχειρηματολογία γύρω από τις τσιγκουνιές που οφείλουμε, υποτίθεται, να κάνουμε. Να πάνε τα λεφτά που θα εξοικονομήσουμε αλλού. Π.χ. στα Πανεπιστήμια. Αρκεί, αφού πάνε εκεί τα λεφτά, αυτοί που θέλουν την οικονομική τους ενίσχυση να μη τα κλείνουν ή να μη βάζουν κάποιους, τους ιδεολογικούς «πρόξυ» τους, να τα κάνουν γης Μαδιάμ.

Υπάρχουν βεβαίως και κάποιοι άλλοι που βρίσκουν άχρηστα συγκεκριμένα όπλα. Φαντάζομαι όχι τις σφεντόνες με διπλό λάστιχο. Ενδεχομένως να έχουν κάποιο δίκιο, δεδομένου ότι δεν είμαι και αρμόδιος επί των οπλικών συστημάτων. Ενδεχομένως να αναπολούν την εποχή που οι εξοπλισμοί ήταν φθηνότεροι. Γιατί σε τελευταία ανάλυση πόσο μπορεί να κοστίζει μία ασπίδα ή μία πανοπλία. Χώρια που εκείνη την εποχή μπορούσες να έχει και εγχώρια παραγωγή. Μαστόρους χρειαζόσουνα, έστω και μετανάστες. Τέτοιους χρησιμοποιούσε και ο Αρθούρος αλλά και ο Ριχάρδος.

Υπάρχει βεβαίως στον προηγμένο αιώνα που ζούμε με την Τεχνητή Νοημοσύνη και μία πιο προηγμένη λύση για εξοπλισμούς, ειδικώς του αέρα. Το αθάνατο αερόστατο με πλήρωμα εξοπλισμένο με αεροβόλα. Το αερόστατο έναντι των πανάκριβων αεροπλάνων αποτελεί μία φθηνή και αξιόπιστη λύση. Τέτοιο, αν θυμάμαι καλά, είχε χρησιμοποιήσει και ο Φιλέας Φόγκ.

Βέβαια, πάλι εξαρτημένοι από τη χώρα που είναι η Μητρόπολη του τρισκατάρατου καπιταλισμού θα είμασταν. Διότι αμερικανικά είναι τα καλύτερα αερόστατα. Τα ευρωπαϊκά τρυπάνε, χώρια που δεν ξέρεις και που να τα παραγγείλεις, διότι απ’ ό, τι μαθαίνω η Γηραιά Ήπειρος, όπως την λένε έχει εξελιχθεί σε Υπέργηρο και φλερτάρει με την ευθανασία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ