Αναβιώνουν ο φασισμός και η εθνοκάθαρση

Αναβιώνουν ο φασισμός και η εθνοκάθαρση

Ο φασισμός πολιτογραφήθηκε στο πολιτικό λεξιλόγιο ως ιδεολογικό φαινόμενο εξ αιτίας του Μουσολίνι. Όμως δεν αποτελεί ιδεολογία.

Συνιστά αντίληψη συμπεριφοράς που όταν εκδηλώνεται στην πολιτική προσλαμβάνει και ιδεολογική χροιά. Συμπεριφορά φασίστα, με τις ακραίες εκδηλώσεις που αυτή εφαρμόζει, μπορεί να σημειωθεί και μέσα σε μία οικογένεια. Αυτός που εφαρμόζει βία στα παιδιά του ή στην γυναίκα του είναι υπό ευρεία και στενή έννοια φασίστας.

Ο Πούτιν λ.χ. μιλάει για εκδημοκρατισμό της Ουκρανίας που σημαίνει την, κατά την άποψή του, αποναζιστικοποίηση της χώρας. Και επιχειρεί να αποκρύψει την δική του ιστορική αλλά και σημερινή πραγματικότητα. Η ιστορική πραγματικότητα είναι ότι ανεξαρτήτως του ότι η Ρωσσία αναγκάστηκε τελικώς να πολεμήσει τον Χίτλερ, αρχικώς είχε συνάψει συμφωνία με αυτόν! Δηλαδή αν δεν επιτίθετο ο Χίτλερ στην Ρωσσία, όλα θα ήταν καλά καμωμένα για τους Ρώσσους, έστω και αν ισοπέδωνε αυτός τις λοιπές χώρες της Ευρώπης!! Άρα σε κάποια φάση της ιστορίας οι Ρώσσοι είχαν αποδεχθεί ως πολιτική πραγματικότητα τον Ναζισμό!!

Στην σημερινή τώρα συγκυρία ο τρόπος συμπεριφορά του Πούτιν είναι κατ’ εξοχήν φασιστικός. Οι ακραίες στρατιωτικές εκδηλώσεις δεν πλήττουν στρατιωτικούς μόνο στόχους της Ουκρανίας. Ισοπεδώνουν νοσοκομεία. Ισοπεδώνουν μαιευτήρια  και σκοτώνουν νεογνά. Ένα εκατομμύριο παιδιά είναι πλέον πρόσφυγες. Αμφιβάλει κανείς πως αυτή η ανεξέλεγκτη στόχευση συνιστά μία άλλου είδους εθνοκάθαρση σαν και αυτήν που εφάρμοσε ο Χίτλερ; Με άλλα λόγια έχουμε μια αναπάντεχη αναβίωση τους φασισμού και του ναζισμού, από αυτούς που υποτίθεται ότι τους επολέμησαν αλλά προφανώς είναι στοιχείο της προσωπικότητας των εκάστοτε ηγετών της Ρωσσίας.  

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS