Αδυναμία αντιπολίτευσης

Αδυναμία αντιπολίτευσης

Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, και παρά τα δύσκολα μέτρα λόγω της πανδημίας, η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται σταθερά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του.

Μέσα από τις δύσκολες αυτές συγκυρίες διακυβέρνησης, η πολιτική ηγεσία της χώρας δικαιώνεται από τις επιλογές της. Ο πρωθυπουργός κατόρθωσε μέσα σε σύντομο διάστημα να αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό τόσο σε οικονομικό όσο και πολιτικό επίπεδο. 

  • Το νέο ελληνικό ομόλογο γίνεται «περιζήτητο στην αγορά», όπως αναφέρει η ανταπόκριση από την Αθήνα για την ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η απόδοση του ομολογιακού δανείου, που διαρκεί μέχρι τις 18 Ιουνίου του 2031, φτάνει το 0,79% σύμφωνα με πηγές της αγοράς και είναι το χαμηλότερο επιτόκιο για νέο δεκαετές χρεόγραφο από το 2001, όταν η Ελλάδα προσχώρησε στο ευρώ. 

  • Η Ελλάδα γίνεται ξανά κέντρο επενδύσεων προσελκύοντας εταιρείες κολοσσούς, όπως η Microsoft, η οποία θα δημιουργήσει μεγάλο Κέντρο Δεδομένων (Data Center), το οποίο θα είναι ένα από τα πρώτα κέντρα δεδομένων της εταιρείας στην Ευρώπη.

  • Συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς η «ψηφιακή επανάσταση» και ενισχύεται καθημερινά το gov.grμε όλο και περισσότερες υπηρεσίες με στόχο τη συνολική αποσυμφόρηση του δημοσίου και την απλούστευση των συναλλαγών για τους πολίτες.

  • Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και προτείνει στην Ε.Ε. να καθιερώσει πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα συνεπάγεται άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις των εμβολιασμένων από το ερχόμενο καλοκαίρι, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις και δεν αποδέχεται απλώς τις αποφάσεις των εταίρων μας. 

Απέναντι σε όλα αυτά παρατηρούμε μία αντιπολίτευση η οποία δεν μπορεί να λάβει ουσιαστική θέση σε κανέναν τομέα της καθημερινότητας των Ελλήνων, κάνοντας προτάσεις που έχουν μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα. Εκτός από την απουσία αντιπολιτευτικής ατζέντας, ο ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα φάση βάλλεται από τα εσωκομματικά του προβλήματα. Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί για πολλούς να είναι ο μοναδικός ηγέτης της Κουμουνδούρου, αλλά η πραγματικότητα αποδεικνύει το αντίθετο. Η στενή ομάδα του πρώην πρωθυπουργού δημιουργεί γκρίνιες στο εσωτερικό του κόμματος. Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, στενός φίλος και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, διότι, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου «κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψαν στοιχεία για ενδεχόμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων κατά την άσκηση των καθηκόντων του πρώην υπουργού». 

Παράλληλα με τον Νίκο Παππά στη Βουλή διαβιβάζεται επίσης η δικογραφία που αφορά στη Folli Follie, όπου υπάρχουν αναφορές σε δύο πρώην υπουργούς, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αλέξανδρο Χαρίτση, στο πλαίσιο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στελέχους της εταιρείας με τον τότε μεγαλομέτοχό της Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Πέραν όμως των στενών συνεργατών και πρώην υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα, των οποίων η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή και ο Παύλος Πολάκης έχει προ πολλού υπερβεί για πολλούς τα εσκαμμένα και από την Κουμουνδούρου αναμένουν να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όμως από την πλευρά του δεν δείχνει διάθεση να παρέμβει επί της ουσίας και να αφήσει στην άκρη τον Χανιώτη βουλευτή.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τον χειρισμό της υπόθεσης της βίλας στο Σούνιο, έχουν εκθέσει τον πρώην πρωθυπουργό αποδυναμώνοντας τη «φωνή» του τόσο στο εσωτερικό του κόμματος του όσο και προς την κοινωνία. Στην τελευταία δημοσκόπηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός από καταλληλότερος για πρωθυπουργός, είναι και ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με τη Φώφη Γεννηματά να ακολουθεί, αφήνοντας στην τρίτη θέση δημοφιλίας τον Αλέξη Τσίπρα, όταν μάλιστα ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν θετικά ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ