Συγκινητικό: Η στιγμή που 29χρονος χιμπατζής βλέπει για πρώτη φορά τον ουρανό [βίντεο]

Συγκινητικό: Η στιγμή που 29χρονος χιμπατζής βλέπει για πρώτη φορά τον ουρανό [βίντεο]

Αυτή είναι η στιγμή που ένας 29χρονος χιμπατζής, ο οποίος πέρασε την μέχρι τώρα ζωή του σε ένα κλουβί, αντικρίζει για πρώτη φορά τον ουρανό.

Ένα συγκινητικό βίντεο κατέγραψε την πρώτη φορά που ο χιμπατζής Βανίλα, επιζών του διαβόητου Εργαστηρίου Πειραματικής Ιατρικής και Χειρουργικής σε Πρωτεύοντα της Νέας Υόρκης (LEMSIP)- είδε τον ανοιχτό ουρανό μετά την άφιξή του στο καταφύγιο Save the Chimps στο Φορτ Πιρς της Φλόριντα.

Η ιστορία του χιμπατζή με το όνομα Βανίλα

Η Βανίλχα δεν είχε βγει ποτέ έξω από ένα κλουβί 1,5 μέτρων ή από έναν περίβολο σε μέγεθος γκαράζ μέχρι να μετακομίσει στο νέο της σπίτι και να μαγευτεί, όπως φαίνεται, από το θέαμα.

Η Βανίλα έζησε στο διαβόητο εργαστήριο – το οποίο έκλεισε το 1997 – μέχρι τα 2 της χρόνια. Στη συνέχεια, ήταν μεταξύ μιας ομάδας που μεταφέρθηκε στην Καλιφόρνια, όπου περιορίστηκε σε μεγαλύτερο κλουβί σε ένα καταφύγιο που έκλεισε το 2019 και το οποίο είχε απειληθεί από πυρκαγιές στην περιοχή του.

Πέρυσι, το καταφύγιο χιμπατζήδων κανόνισε με τη FedEx να μεταφέρει την ίδια και την ομάδα της στην τοποθεσία 150 στρεμμάτων της Sunshine State.

Η στιγμή που η Βανίλα βλέπει για πρώτη φορά τον ουρανό στο νέο της σπίτι

Και στο συγκινητικό βίντεο, το οποίο μοιράστηκε την Παρασκευή στο συμπόσιο της Αμερικανικής Εταιρείας Πρωτευτολόγων στο Ρίνο από τον Δρ. Άντριου Χάλοραν της Save the Chimps, την Βανίλα υποδέχτηκε με μια τεράστια αγκαλιά το άλφα αρσενικό Dwight, παροτρύνοντάς την να βγει από το παράθυρο. Η Βανίλα το έκανε, κοίταξε προς τον ουρανό και στη συνέχεια εξερεύνησε το νέο της νησί.

«Στην Καλιφόρνια, η Βανίλα ζούσε μαζί με άλλους χιμπατζήδες μέσα σε ένα κλουβί με συρματόπλεγμα, χωρίς γρασίδι και πολύ περιορισμένη» δήλωσε ο Χάλοραν στην New York Post.

Το νέο της καταφύγιο όμως στο νησί, φιλοξενεί 226 χιμπατζήδες που έχουν απορριφθεί από εργαστήρια, τη βιομηχανία ψυχαγωγίας, το εμπόριο εξωτικών ζώων και ζωολογικούς κήπους, σύμφωνα με την οργάνωση, και πολλοί από αυτούς έχουν υποστεί προηγουμένως απομόνωση και δεν έχουν αλληλεπιδράσει ποτέ πριν με άλλους χιμπατζήδες.

«Η Βανίλα πάντως, έχει προσαρμοστεί πολύ καλά» συνέχισε. «Όταν δεν εξερευνά το νησί με τους φίλους της, συνήθως μπορεί να τη βρει κανείς σκαρφαλωμένη στην κορυφή μιας τριώροφης πλατφόρμας αναρρίχησης να επιτηρεί τον νέο της κόσμο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ