Πρίγκιπας Φίλιππος: Η διαθήκη του θα παραμείνει σφραγισμένη για 90 χρόνια

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η διαθήκη του θα παραμείνει σφραγισμένη για 90 χρόνια

Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, βυθίζοντας σε πένθος τόσο το παλάτι του Μπάκιγχαμ όσο και πλήθος κόσμου ανά την υφήλιο, καθώς ήταν ένα από τους πλέον αγαπημένους γαλαζοαίματους.

Όπως συνηθίζεται όμως, μετά την απώλεια ενός προσώπου, τα βλέμματα στρέφονται στο «άνοιγμα» της διαθήκης του. Στην περίπτωση όμως του Δούκα του Εδιμβούργου κάτι τέτοιο θα αργήσει να συμβεί και για την ακρίβεια θα αργήσει κατά… πάρα πολύ!

Σφραγισμένη η διαθήκη για 90 χρόνια
Την Πέμπτη (16/9), σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε ότι η διαθήκη του πρίγκιπα Φιλίππου θα σφραγισθεί και δεν θα ανοιχτεί για τουλάχιστον 90 χρόνια, ώστε να διαφυλαχθεί η ιδιωτικότητα και η αξιοπρέπεια της βρετανικής μοναρχίας.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι κάποια σημεία της έχουν ήδη διαρρεύσει στον βρετανικό Τύπο.

Στην Βρετανία μετά τον θάνατο ενός ανώτερου μέλους της Βασιλικής Οικογένειας – σύμφωνα με νομοθετική πρόβλεψη του 1910 – τα δικαστήρια καλούνται να σφραγίσουν τις διαθήκες τους. Ερμηνεύοντας αυτήν την πρόβλεψη, ο δικαστής Σερ Άντριου ΜακΦάρλειν – όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail – έκρινε ότι η διαθήκη του αείμνηστου Δούκα του Εδιμβούργου θα πρέπει να σφραγισθεί και ότι δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί κανένα αντίγραφο για το αρχείο ή να διατηρηθεί ως δικαστικό έγγραφο.

Αυτό σημαίνει ότι, σε αντίθεση με τις περισσότερες διαθήκες, αυτή του Πρίγκιπα Φίλιππου δεν θα δημοσιοποιηθεί και, σύμφωνα με το BBC, θα υπάρξει μια ιδιωτική διαδικασία σε 90 χρόνια για να αποφασιστεί εάν μπορεί να αποσφραγισθεί.

Η ακρόαση της αίτησης για σφράγιση της διαθήκης πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο από τον ανώτατο δικαστή στα οικογενειακά δικαστήρια, σερ Άντριου ΜακΦάρλαν. Ο δικαστής ανέφερε ότι είναι ο θεματοφύλακας ενός χρηματοκιβωτίου που περιέχει περισσότερους από 30 φακέλους, οι οποίοι περιέχουν σφραγισμένες διαθήκες νεκρών μελών της βασιλικής οικογένειας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS