Διασκεύασαν τραγούδι, διαχρονική επιτυχία, στη νοηματική και χορεύουν ασταμάτητα -Γιατί όλοι μπορούν να νιώσουν τη μουσική [βίντεο]

Διασκεύασαν τραγούδι, διαχρονική επιτυχία, στη νοηματική και χορεύουν ασταμάτητα -Γιατί όλοι μπορούν να νιώσουν τη μουσική [βίντεο]

Ενα αγαπημένο τραγούδι στη νοηματική γλώσσα για να το νιώσουν και εκείνοι που δεν μπορούν να το ακούσουν και να χορέψουν αντιλαμβάνοντας το νόημα των στίχων.

Κάπως έτσι ένα αγαπημένο τραγούδι πήρε άλλη μορφή με σκοπό να θυμίσει ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στη χαρά, στον χορό, στο γέλιο, στην αγάπη για τη ζωή και φυσικά τη μουσική. Κι ας μην την ακούμε.

Το τραγούδι «Αύρα», του Δημήτρη Παπαδόπουλου διασκεύασε ο Ηλίας Μακρίδης σε συνεργασία με τη σχολή ΚΡΑΤΥΛΟΣ στη νοηματική γλώσσα, δίνοντας την ευκαιρία ακόμη και σε αυτούς που δεν μπορούν να ακούσουν τη μουσική, να την νιώσουν.

Ο Ηλίας Μακρίδης σε συνεργασία με τη σχολή ΚΡΑΤΥΛΟΣ διασκέυασαν το τραγούδι στη νοηματική γλώσσα
Ο Ηλίας Μακρίδης είναι συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής και μουσικός παραγωγός. Πάνω από όλα όμως είναι ένας άνθρωπος που θεωρεί ότι η καλλιτεχνική δημιουργία πρέπει να «μοιράζεται» απλόχερα σε όλους. Δείτε το βίντεο κλιπ με το τραγούδι στη νοηματική γλώσσα, ή μάλλον «Μην δείτε αυτό το video clip, ούτε να το ακούσετε. Νιώστε το».

«Όλα ξεκίνησαν από μια παρόρμηση. Κάτι με οδήγησε. Κάτι με πήγε εκεί» λέει ο Ηλίας Μακρίδης. «Επί 10 συνεχόμενες ημέρες - για έναν ανεξήγητο λόγο- έπαιζα στο πιάνο σε έναν λάτιν ρυθμό, ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, την Αύρα, του Δημήτρη Παναγόπουλου. Κάτι τέτοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί - ούτε με δικό μου τραγούδι, ούτε με κάποιο άλλο. Σκέφτηκα ότι για κάποιο σοβαρό λόγο συμβαίνει αυτό. Επιβεβαιώθηκα όταν λίγες μέρες αργότερα είδα στον ύπνο μου σχεδόν ολόκληρο το βίντεο κλιπ στη νοηματική γλωσσά! Κατάλαβα ότι ήταν κάτι πάνω από εμένα. Κάτι που "έπρεπε" να γίνει. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο συγκινητική ήταν η πρώτη φορά που οι άνθρωποι του Κρατύλου - χωρίς να μπορούν να ακούσουν τη μουσική του τραγουδιού - το χόρεψαν, το ένιωσαν το ζωγράφισαν, το μετέφρασαν με τα μαγικά τους χέρια» καταλήγει

backstage
Ενα τραγούδι στη νοηματική γλώσσα
Το μήνυμα της ομάδας Κρατύλος «Η συνεργασία της σχολής ΕΝΓ Κρατύλος με τον συνθέτη κύριο Μακρίδη αποτέλεσε για όλα τα μέλη της ομάδας μια ξεχωριστή εμπειρία. Ήταν μια πρωτοβουλία εκ μέρους του, η οποία είχε εξ αρχής στόχο τη μετάδοση έντονων συναισθημάτων μέσω της νοηματικής γλώσσας και της μουσικής. Η σύμπραξη αυτών των δύο στοιχείων μόνο θετικό αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει. Και αυτό φάνηκε και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά και από το τελικό αποτέλεσμα που είχαμε όλοι την τιμή να απολαύσουμε.

Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά τον κύριο Ηλία Μακρίδη, γιατί μετέτρεψε ένα κλασικό και πολυαγαπημένο κομμάτι πολλών δεκαετιών σε μια χορευτική διασκευή, η οποία δεν αποβλέπει μόνο στην διασκέδαση, αλλά και στη διάδοση ενός πολύ σημαντικού μηνύματος: κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη μουσική, το χορό, την απελευθέρωση συναισθημάτων, τη δημιουργία κοινωνικών δεσμών. Όλα τα μέλη της ομάδας του Κρατύλου που συμμετείχαμε σε αυτήν τη δουλειά, εργαζόμαστε με ένα κοινό σκοπό: να αγαπήσει και να μάθει όλο και περισσότερος κόσμος τη νοηματική γλώσσα. Η καλλιτεχνική ευαισθησία του κύριου Μακρίδη ήταν μια σημαντική ώθηση σε αυτό το σκοπό και τον ευχαριστούμε και πάλι. Ανυπομονούμε για περισσότερες συνεργασίες στο μέλλον!».

Tα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον δημιουργό του τραγουδιού.
Σύνθεση-Στίχοι-Πρώτη Εκτέλεση: Δημήτρης Παναγόπουλος

Σκηνοθεσία: Κώστας Γρηγορακάκης (cGc Films)
Μοντάζ: Βασίλης Τζανής The End Post Production / Χορός, Χορογραφία: Φωτεινή Παπασταύρου / Φωτογραφία thumbnail: Άγγελος Μακρίδης
Ενορχήστρωση: Λευτέρης Πουλιού, Ηλίας Μακρίδης
Τύμπανα : Γιάννης Ράνης / Μπάσο : Πασχάλης Τερζής
Κιθάρα: Παντελής Κλήμης / Κρουστά: Δρόσος Σκυλλάς
Τρομπέτα: Οδυσσέας Κουλλιάς/ Τρομπόνι: Ανδρέας Ντεμπιντόντι
Σοπράνο, άλτο, τενόρο σαξόφωνο, Πιάνο, πλήκτρα : Λευτέρης Πουλιού
Μίξη, Mastering (Studio Praxis): Κώστας Παρίσσης

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS