Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»: Εστάλησαν τα πρώτα 1.000 SMS για δωρεάν προληπτική μαστογραφία

Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»: Εστάλησαν τα πρώτα 1.000 SMS για δωρεάν προληπτική μαστογραφία

Την Παρασκευή εστάλησαν τα πρώτα 1.000 (SMS), στους δικαιούχους για δωρεάν προληπτική μαστογραφία για τον καρκίνο του μαστού.

Καθημερινά γυναίκες οι οποίες έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, θα λαμβάνουν σταδιακά το άυλο παραπεμπτικό για την εξέταση με μήνυμα (SMS) είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας.

«Ποτέ δεν έχει γίνει στη χώρα μας τέτοιο πρόγραμμα, όπως αυτό του δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά». Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ένα πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού” απαντά στις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης ότι δεν έγινε κάτι καινούριο και κατά βάση υπήρχε το πρόγραμμα της δωρεάν μαστογραφίας και άλλαξε μόνο η διαδικασία με την αποστολή του SMS.

Πρώτη φορά τέτοιο πρόγραμμα

Όπως εξηγεί «αυτό που είχε γίνει από το 2017, είναι ότι είχε αποζημιωθεί η ιατρική εξέταση και γινόταν μαστογραφία στη γυναίκα με βάση την εκτίμησή του για τους παράγοντες κινδύνου που αντιμετώπιζε ανεξάρτητα από ηλικία. Εδώ μιλάμε για οργανωμένα προγράμματα δημόσιας Υγείας, για προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό».

Όπως αναφέρει η κα. Αγαπηδάκη, για κάθε 45 με 50 γυναίκες που συμμετέχουν σε πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού, οι γυναίκες αυτού του ηλικιακού γκρουπ 50 έως 69 ετών κερδίζουν ένα έτος ζωής στη χώρα μας. Αυτό δεν συμβαίνει όταν πηγαίνει μια γυναίκα σε γιατρό και με βάση τους παράγοντες κινδύνου που έχει, της συνταγογραφεί μαστογραφία ή οποιαδήποτε άλλη εξέταση.

Γυναίκες οι οποίες δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, μπορούν να ζητήσουν κατά την επίσκεψη τους σε οποιονδήποτε ιατρό ή μονάδα υγείας την οποία θα επισκεφθούν να τους εκδώσει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση το σχετικό παραπεμπτικό και στη συνέχεια, να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους (δημόσιο ή ιδιωτικό) και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ