Κοροναϊός: Πόσο πιθανό είναι τα αγόρια να εμφανίσουν μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό τους

Κοροναϊός: Πόσο πιθανό είναι τα αγόρια να εμφανίσουν μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό τους

Τα περισσότερα από τα παιδιά που εμφάνισαν τη σπάνια αυτή παρενέργεια είχαν συμπτώματα εντός κάποιων ημερών μετά τη δεύτερη δόση
Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, τα υγιή αγόρια ίσως είναι πιο πιθανό να εισαχθούν στο νοσοκομείο από μία σπάνια παρενέργεια του εμβολίου της Pfizer που προκαλεί φλεγμονή στην καρδιά, παρά από μόλυνση από κοροναϊό

Η συγκεκριμένη έρευνα υποστηρίζει πως αγόρια ηλικίας 12 έως 15 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, έχουν τέσσερις έως έξι φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να διαγνωστούν με μυοκαρδίτιδα που σχετίζεται με το εμβόλιο απ’ ό,τι να εισαχθούν στο νοσοκομείο με κορoναϊό σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Τα περισσότερα από τα παιδιά που εμφάνισαν τη σπάνια παρενέργεια είχαν συμπτώματα εντός κάποιων ημερών μετά τη δεύτερη δόση. Περίπου το 86% των αγοριών που εμφάνισαν παρενέργειες έπρεπε να νοσηλευτούν, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Όπως μεταδίδει ο «Guardian», ο Σαούλ Φάουστ, καθηγητής παιδιατρικής ανοσολογίας και μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα, είπε ότι τα ευρήματα φαίνεται να δικαιολογούν την προσεκτική προσέγγιση που ακολουθεί η Μικτή Επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου, όσον αφορά τον εμβολιασμό εφήβων.

Η παρενέργεια της μυοκαρδίτιδας
Στη συγκεκριμένη μελέτη, που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομότιμους, η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Τρέισι Χεγκ και οι συνεργάτες της ανέλυσαν τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις από εμβόλια κατά του κοροναϊού σε παιδιά στις ΗΠΑ ηλικίας 12 έως 17 ετών κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2021.

Μάλιστα, εκτιμούν ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας μετά από δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer ανέρχονται σε 162,2 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο για υγιή αγόρια ηλικίας 12 έως 15 ετών και 94 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο για υγιή αγόρια ηλικίας 16 έως 17 ετών. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τα κορίτσια ήταν 13,4 και 13 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο, αντίστοιχα.

«Ενώ η μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό είναι εξαιρετικά σπάνια, ενδεχομένως μπορούμε να αλλάξουμε την πρώτη ή τη δεύτερη δόση ή να συνδυάσουμε διαφορετικά τα εμβόλια για να αποφύγουμε τον κίνδυνο, μόλις κατανοήσουμε καλύτερα τη φυσιολογία», δήλωσε ο καθηγητής Φάουστ.

Ωστόσο, ο καθηγητής Άνταμ Φιν μέλος της επιτροπής Εμβολίων στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, δήλωσε: «Είμαι σύμφωνος με τη συμβουλή της αρμόδιας υπηρεσίας, η οποία δεν συνιστά να προχωρήσει αυτή τη στιγμή στον εμβολιασμό υγιών παιδιών 12 έως 15 ετών για λόγους κινδύνου / οφέλους για την υγεία. Δεδομένης της τρέχουσας αβεβαιότητας υπάρχει ένας μικρός αλλά εύλογος κίνδυνος οι σπάνιες βλάβες να αποδειχθούν ότι θα υπερτερούν των μέτριων οφελών».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS