Κορωνοϊός: 8,7 φορές αυξάνει τα αντισώματα έναντι της νέας παραλλαγής της Omicron το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Moderna

Κορωνοϊός: 8,7 φορές αυξάνει τα αντισώματα έναντι της νέας παραλλαγής της Omicron το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Moderna

H Moderna δημοσίευσε ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το επικαιροποιημένο εμβόλιο απέναντι στη νέα παραλλαγή τoυ κορονοϊού, τα οποία έδειξαν ότι μια δόση του εμβολίου της παράγει μια αύξηση επί 8,7 φορές των εξουδετερωτικών αντισωμάτων απέναντι στη νέα παραλλαγή της Όμικρον, την BA.2.86.

«Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι το εμβόλιό μας κατά της Covid-19 θα συνεχίσει να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προστασία μας, καθώς εισερχόμαστε στην εμβολιαστική περίοδο του φθινοπώρου», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Moderna, Στίβεν Χογκ, τον οποίο επικαλείται η ανακοίνωση.

Η φαρμακευτική εταιρεία επέβαλε τα δεδομένα αυτά στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), εν αναμονή της έγκρισης για την προσεχή εμβολιαστική περίοδο.

Σύμφωνα με τη Moderna, το εμβόλιό της πιθανότατα θα είναι αποτελεσματικό έναντι της υποπαραλλαγής BA.2.86 του κορονοϊού, η οποία μεταλλάσσεται πολύ εύκολα και έχει εγείρει φόβους για μια αναζωπύρωση των λοιμώξεων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να κατατάξει τη νέα παραλλαγή BA.2.86, που ονομάζεται «Pirola», στην κατηγορία των παραλλαγών υπό παρακολούθηση λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού (άνω των 30) μεταλλάξεων του γονιδίου Spike που φέρει.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες που διεξήχθησαν από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου στην Κίνα, του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Σουηδία και του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, τα υφιστάμενα εμβόλια, όπως και μια προηγούμενη μόλυνση με Covid-19, παρέχουν κάποιο βαθμό προστασίας απέναντι στη νέα παραλλαγή.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ