Τόκιο 2021: Δεν αποκλείεται ματαίωση των Ολυμπιακών, λόγω αύξησης κρουσμάτων

Τόκιο 2021: Δεν αποκλείεται ματαίωση των Ολυμπιακών, λόγω αύξησης κρουσμάτων

Τρεις ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και λιγότερο από 24 ώρες πριν την ανεπίσημη «αυλαία» της διοργάνωσης (με αγώνες γυναικείου ποδοσφαίρου και σόφτμπολ αύριο, Τετάρτη 21/7), ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής δήλωσε ότι ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ματαίωσης των Αγώνων.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων», δήλωσε ο Τοσίρο Μούτο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε σε συνέντευξη Τύπου. «Εχουμε συμφωνήσει ότι, ανάλογα με την κατάσταση με τον κορωνοϊό, θα συγκαλέσουμε και πάλι πενταμερή διάσκεψη. Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν ή να μειωθούν, οπότε θα σκεφτούμε το τι πρέπει να κάνουμε όταν προκύψει μία τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε ο Μούτο.

Αυτή τη στιγμή, τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν κάποιου είδους σύνδεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες (αθλητές, εργαζόμενοι, εθελοντές κ.λπ.) ανέρχονται σε 71, με 13 εξ αυτών να ανιχνεύονται χθες, Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Κρούσματα έχουν εντοπιστεί ακόμα και στο Ολυμπιακό Χωριό, τη στιγμή που οι μολύνσεις στο Τόκιο αυξάνονται ημέρα με την ημέρα, προκαλώντας εύλογες ανησυχίες.

Παρών στην τελετή έναρξης ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο
Ωστόσο, ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο θα δώσει το «παρών» στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, την Παρασκευή 23/7, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο αυτοκρατορικός οίκος, χωρίς όμως να συνοδεύεται από την αυτοκράτειρα Μασάκο. Σύμφωνα μάλιστα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ, ο αυτοκράτορας θα είναι εκείνος που θα κηρύξει επίσημα την έναρξη των Αγώνων, κάτι που προς το παρόν πάντως δεν επιβεβαιώνεται από το παλάτι.

Μία διαρροή στα τέλη Ιουνίου, που έφερνε τον αυτοκράτορα Ναρουχίτο -επίτιμο πρόεδρο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων- να εκφράζει ανησυχίες για τη διεξαγωγή των Αγώνων εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, δημιούργησε μεγάλο θόρυβο στην Ιαπωνία. Ο αυτοκράτορας, αν και δεν έχει εκτελεστική εξουσία, θεωρείται σύμβολο της χώρας και χαίρει απεριόριστου σεβασμού. Ο παππούς τού Ναρουχίτο, αυτοκράτορας Χιροχίτο, είχε κηρύξει την έναρξη των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1964 στο Τόκιο, αλλά και των Χειμερινών του 1972 στο Σαπόρο, και ο πατέρας του, Ακιχίτο, είχε αντίστοιχα κηρύξει την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1999 στο Ναγκάνο.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας NHK, ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο θα δεχθεί την Πέμπτη (22/7) στο παλάτι την ηγεσία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με επικεφαλής τον πρόεδρο Τόμας Μπαχ, ενώ την Παρασκευή, πριν από την τελετή έναρξης, θα δεχθεί επισκέψεις από ξένους αξιωματούχους που θα παρευρεθούν στο Τόκιο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS