Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Έκρυψε την... μπάλα στο πρώτο ημίχρονο η Βραζιλία, 4-1 τη Νότιο Κορέα - Ραντεβού με την Κροατία στους «8»

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Έκρυψε την... μπάλα στο πρώτο ημίχρονο η Βραζιλία, 4-1 τη Νότιο Κορέα - Ραντεβού με την Κροατία στους «8»

Ουσιαστικά από το 7' του παιχνιδιού της Βραζιλίας με την Κορέα στο «974», για τη φάση των «16» του Παγκόσμιου Κυπέλλου, επικρατούσε η βεβαιότητα για το νικητή.

Ήταν το λεπτό που ο Βινίσιους τζούνιορ, ένας από τους κορυφαίους παίκτες της «σελεσάο» στη φετινή διοργάνωση, έβαλε τη «σελεσάο» μπροστά στο σκορ στο ματς απέναντι στην ομάδα του Πάουλο Μπέντο, του πρώην Πορτογάλου προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε κάνει ήδη τη δουλειά του με την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. 

Η Βραζιλία «κλείδωσε» τη νίκη στο 13', με το πέναλτι του Νεϊμάρ, που έγινε ο τρίτος Βραζιλιάνος όλων των εποχών, μετά τον Πελέ και τον Ρονάλντο, ο οποίος σκοράρει σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα. Ο Βραζιλιάνος με το νούμερο 10 έφτασε τα 76 γκολ με την Εθνική, ενώ ο «Rei», που νοσηλεύεται στο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάουλο σε σταθερή κατάσταση, όπως ανέφεραν και οι γιατροί, έχει ένα παραπάνω. 

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ο «Νέι» κράτησε ένα πανό με την κλασική φωτογραφία του Πελέ, που πανηγυρίζει το γκολ του στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 1970 με την Ιταλία. 

Η Βραζιλία είχε βρει ρυθμό και τα δύο γκολ της στο 29' και το 36' ήταν αντάξια του ζόγο μπονίτο, δηλαδή του όμορφου παιχνιδιού. Στην πρώτη περίπτωση, ένα τριγωνάκι κατέληξε σε πάσα του Ραφίνια στον Ρισάρλισον για το τρίτο γκολ του τελευταίου στη φετινή διοργάνωση, ενώ στη δεύτερη ο Βινίσιους έκανε μια καταπληκτική μεταβίβαση στον Λούκας Πακετά για το 4-0. 

Η Βραζιλία, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση, δεν αδιαφόρησε, απλώς χαλάρωσε. Έκανε τις ευκαιρίες της, ενώ και οι Νοτιοκορεάτες δεν θέλησαν να φύγουν από τη διοργάνωση έχοντας ταυτιστεί με την παραίτηση. Κατάφεραν και μείωσαν με τον Πάικ Σιουνγκ-Χο στο 75'. 

Βραζιλία (Τιτέ): Άλισον (81' Γουέβερτον), Μιλιτάο (63' Άλβες), Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντανίλο (72' Μπρέμερ), Καζεμίρο, Πακετά, Ραφίνια, Νεϊμάρ (80' Ροντρίγκο), Βινίσιους (72' Μαρτινέλι), Ρισάρλισον.
Νότιος Κορέα (Π. Μπέντο): Σενγκ-Γκιου Κιμ, Μουν-Χουάν Κιμ, Μιν-Τζάε Κιμ, Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Γιν Σου Κιμ (46' Τσουλ Χονγκ), Ίνμπομ Χουάνγκ (65' Σέουνγκ-Χο Πάικ), Γου Γιούγκ Γιάνγκ (46' Τζουν-Χο Σον), Χε Τσαν Χουάνγκ, Τζαε Σανγκ Λι (74' Λι Κανγκ-Ιν), Χέουνγκ-Μιν Σον, Γκε-Σουνγκ Τσο (80' Ουί-Τζο Χουάνγκ)

Ραντεβού με την Κροατία στους «8»

Η «σελεσάο» θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, στις 17:00 την Κροατία στον πρώτο προημιτελικό. Από το 1994 οι Βραζιλιάνοι φτάνουν τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση της διοργάνωσης. 

Λίγο νωρίτερα η  Κροατία προκρίθηκε εις βάρος της Ιαπωνίας (1-1, 1-3 πέναλτι) στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022.

Οι Ασιάτες μπορεί να προηγήθηκαν στο ματς χάρη στο γκολ του Μαέντα στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης, ωστόσο, ο Ιβάν Πέρισιτς ισοφάρισε στο 55' για τους Κροάτες.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση με τις δύο ομάδες να δείχνουν κουρασμένες και μη αποφασισμένες να ρισκάρουν, με αποτέλεσμα η πρόκριση να κριθεί στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, ο «ηρωικός» γκολκίπερ της Κροατίας Λιβάκοβιτς με τρεις αποκρούσεις, χάρισε την πρόκριση στη χώρα του.

 

Το «φιλμ» του αγώνα

Στο «Al Janoub Stadium» της πόλης Αλ-Ουάκρα, οι Ιάπωνες έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα στο 3ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας των Κροατών ο Τανιγκούτσι έπιασε κεφαλιά ελάχιστα άουτ.

Στο 8ο λεπτό από μεγάλο σφάλμα του Τομιγιάσου, ο Πέρισιτς έκλεψε την μπάλα κι επιχείρησε να πλασάρε με το δεξί από πολύ πλάγια θέση, με τον Γκόντα να αποκρούει και τον Κράμαριτς να μην μπορεί στη συνέχεια να πλασάρει πιεζόμενος από τους στόπερ.

Στο 41’ οι Ιάπωνες έχασαν τεράστια ευκαιρία, όταν κυκλοφόρησαν εξαιρετική την μπάλα, με τον Μαέντα τελικό αποδέκτη να «πατάει» στην περιοχή και να εκτελεί πάνω απ’ τα δοκάρια του Λιβάκοβιτς.

Δύο λεπτά αργότερα (43’) οι Ιάπωνες άνοιξαν το σκορ. Από σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας, ο Γιοσίντα γύρισε την μπάλα προς τα μέσα κι ο Μαέντα έκανε το 1-0 για τους «μπλε σαμουράι».

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, με τους Κροάτες να καταθέτουν στο γήπεδο όλη την ποιότητά τους. Στο 56’ από σέντρα του Λόβρεν, ο Πέρισιτς σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, δικαιώνοντας την επιμονή της «Χρβάτσκα».

Οι Ιάπωνες προσπάθησαν να «απαντήσουν» αμέσως, όταν στο 58’ ο Έντο βρήκε χώρο κι εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ, με τον Λιβάκοβιτς να «απογειώνεται» στο «παραθυράκι» του και να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 62’ ο Μόντριτς λίγο έλειψε να σημειώσει ένα απ’ τα καλύτερα γκολ της διοργάνωσης, όταν δοκίμασε ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έξω απ’ την περιοχή, όμως ο Γκόντα απέκρουσε σε κόρνερ.

Οι Κροάτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 67’ από σουτ του Κράμαριτς η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Μπούντιμιρ, που σημάδεψε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γκόντα.

Οι δύο ομάδες «έσβησαν» τις μηχανές τους μετά το 70’ κι άρχισαν να συμβιβάζονται με την ιδέα της παράτασης. Στην παράταση κανείς δεν έπαιρνε ρίσκα στο γήπεδο, όμως οι Ιάπωνες ήταν εκείνοι που έχασαν την πιο σημαντική ευκαιρία με το πλασέ του Μιτόμα στο 105’, με τον Λιβάκοβιτς να δείχνει εξαιρετική αντανακλαστικά αποκρούοντας με γροθιές. Στο 120’ ο Όρσιτς είχε την καλύτερη στιγμή της στην παράταση, όμως το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Εκεί «μίλησε» η κλάση του Λιβάκοβιτς, ο οποίος απέκρουσε τις εκτελέσεις των Μιναμίνο, Μιτόμα, Γιοσίντα κι έστειλε με εμφατικό τρόπο τους Κροάτες στα προημιτελικά, αφού την ίδια ώρα οι Βλάσιτς, Μπρόζοβιτς και Πάσαλιτς ήταν εύστοχοι.

Η διαδικασία των πέναλτι

Μιναμίνο Απόκρουση του Λιβάκοβιτς
Βλάσιτς 0-1
Μιτόμα Απόκρουση του Λιβάκοβιτς
Μπρόζοβιτς 0-2
Ασάνο 1-2
Λιβάγια Δοκάρι
Γιοσίντα Απόκρουση του Λιβάκοβιτς
Πάσαλιτς 1-3

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ