Κορακάκη για Μπεκατώρου: «Οι θύτες θα πρέπει να κοιμούνται και να ξυπνάνε με τον φόβο» [βίντεο]

Κορακάκη για Μπεκατώρου: «Οι θύτες θα πρέπει να κοιμούνται και να ξυπνάνε με τον φόβο» [βίντεο]

Τη γενναία απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη, στήριξε μέσω βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Αννα Κορακάκη.


Η χρυσή Ολυμπιονίκης της σκοποβολής τονίζει μεταξύ άλλων ότι με τον φόβο θα πρέπει να ζούνε οι θύτες και όχι τα θύματα.

Οι δηλώσεις της Κορακάκη
«Γεια χαρά σε όλες και όλους. Θέλω σήμερα να θίξω ένα θέμα το οποίο δε σας κρύβω ότι έχει κυριεύσει κάθε πτυχή του μυαλού μου κι έχει πικράνει την ψυχή μου κι αυτό συμβαίνει κάθε φορά που θα ακούσω, μάθω, διαβάσω για οποιοδήποτε περιστατικό θυματοποίησης, κακοποίησης και βίας. Όπως καταλαβαίνετε σήμερα μιλάω με αφορμή την πολύ γενναία απόφαση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου να μοιραστεί ένα τόσο τραυματικό και τολμώ να πω αξεπέραστο βίωμα όπως είναι αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης. Ξεκινάω λοιπόν λέγοντας ότι η αποκάλυψε αυτή τη Σοφίας είναι αξιέπαινη και πραγματικά εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να αποτελέσει το έναυσμα για κάθε κακοποιημένο άτομο οποιασδήποτε ηλικίας, σε οποιοδήποτε τομέα κι αν ανήκει με οποιαδήποτε ιδιότητα να βρίσκει το σθένος και να καταγγέλλει τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της.

Γι’ αυτό λοιπόν παρακαλώ και προτρέπω κάθε αθλητή, αθλήτρια, νέο, νέα, μαθητή, μαθήτρια, εργαζόμενη, εργαζόμενο, παιδί και γενικότερα κάθε θυματοποιημένο άτομο να μιλάει ανοιχτά και άφοβα. Να είναι σίγουρο ότι θα έχει πολλούς περισσότερους υποστηρικτές απο όσους ενδεχομένως φαντάζεται. Να μην φοβάται να το μοιράζεται. Αυτοί που θα πρέπει να κοιμούνται και να ξυπνάνε με τον φόβο είναι οι ίδιοι οι θύτες. Για να επιστρέψω πάλι στο συγκεκριμένο περιστατικό στο βίωμα της Σοφίας θέλω να πω πως όλοι μας πρέπει να αναλογιστούμε ότι αυτή την στιγμή η Σοφία ίσως δίνει τον μεγαλύτερο της αγώνα. Κόντρα σε πολλά μποφόρ και τερατώδη κύματα με μεγάλη ισχύ. Μόνο που δε αυτό τον αγώνα δεν προσδοκά ένα μετάλλιο. Προσδοκά όμως μία νικηφόρα πλεύση μακριά και πέρα από τις συμπληγάδες της κακοποίησης και της έμφυλης βίας».

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου
Αυτεπάγγελτη έρευνα αναμένεται να ξεκινήσει από την εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας για τα όσα κατήγγειλε η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.


Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου αναμένεται να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το τι ακριβώς έγινε και θα κληθεί την Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη η ολυμπιονίκης να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου έχει κάνει ήδη νύξη για την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη στο πλαίσιο έρευνα που διενεργείται από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου μετά από καταγγελίες του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιάχειριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας.

Στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας η Σοφία Μπεκατώρου θα κληθεί να καταθέσει αναλυτικά για το περιστατικό, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η καταγγελθείσα πράξη φέρεται ότι τελέστηκε πριν από 23 χρόνια και ως εκ τούτου έχει παραγραφεί.

«Αυτός με κακοποίησε σεξουαλικά» -Ποιον κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου
Η Σοφία Μπεκατώρου ονομάτισε στον Εισαγγελέα τον άνθρωπο ο οποίος την κακοποίησε σεξουαλικά το 1998.


Ο άνθρωπος αυτός, σύμφωνα με την κατάθεση της ίδιας της Ολυμπιονίκη στον αρμόδιο Εισαγγελέα, είναι ο πρώην πλέον αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος, Αριστείδης Αδαμόπουλος, καθώς η Ομοσπονδία ζήτησε και έλαβε την παραίτησή του. Ο ίδιος εκτελεί χρέη εκπροσώπου της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας ο ρόεδρος Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης παρέπεμψαν την υπόθεση στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος Ηθικής και Δεοντολογίας.

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος μίλησε στο sports3.gr λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό πως η Ολυμπιονίκης τον έχει κατονομάσει για την σεξουαλική της παρενόχληση.

«Ναι, πριν από λίγο έμαθα κι εγώ για το δημοσίευμα», ανέφερε με ήρεμη φωνή όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Θα μιλήσω πρώτα με το δικηγόρο μου», ζητώντας να μην επιμείνουν άλλο στην ερώτηση.

Παράλληλα, ο φερόμενος ως δράστης της σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου, είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της τοπικής Ανατολικής Αττικής. Σε ανακοίνωσή της, το απόγευμα του Σαββάτου, η ΝΔ γνωστοποίησε ότι αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα του Αριστείδη Αδαμόπουλου, μετά τις κατηγορίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iefimerida.gr, το όνομά του Αριστείδη Αδαμόπουλου το έχει καταθέσει η Ολυμπιονίκης στον Εισαγγελέα πριν από περίπου ένα μήνα. Η αλυσίδα της σιωπής άρχισε να σπάει όταν κυκλοφόρησε ένα βίντεο με καταγγελίες κατά της Ομοσπονδίας. Η ίδια κλήθηκε σε καταγγελία και δήλωσε πως ο άνθρωπος που την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ήταν αυτός.

Μιλώντας στο iefimerida.gr ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε πως «καταδικάζουμε απερίφραστα όλες αυτές τις ενέργειες», τονίζοντας επίσης πως «υπάρχει ανάγκη επείγουσας αντιμετώπισης όλων των ζοφερών πτυχών του, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον για την επόμενη γενιά αθλητών».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ